Prijava

Vaša prijava

Lucian donio svjetsko zlato, a sad Anamaria i Petra na pijesku do bronce!

[]

Prije dva tjedna u dalekoj Kini igralo se Svjetsko prvenstvo u rukometu na pijesku, sportu koji želi krenuti putem odbojke na pijesku, koja je završila i na Olimpijskim igrama, Hrvatska je ispisala povijest. Momčad izbornika Paradžika postala je prva reprezenatacija koja je uspjela obraniti svjetsko zlato, a velike zasluge za to imali su Goričani i “goričani”.

U ukupno četvrtoj tituli prvaka svijeta svoje je prste imao Velikogoričanin Lucian Bura, višestruki bivši igrač HRK Gorice, ljevak koji je prošlu sezonu propustio zbog ozljede. Njegova sugrađanka Lukrecija Čurek pomogla mu je da odradi rehabilitaciju i vrati se rukometu, pa je spreman dočekao izazove na pijesku. Na kraju je proglašen i najboljim desnim krilom turnira, a veliku pomoć imao je i u Filipu Goričanecu, još jednom bivšem igraču Gorice.

Istovremeno, ženska reprezentacija Hrvatske na svom je turniru također odradila dobar posao, plasiravši se na kraju na sedmo mjesto. U tome je sudjelovala i Anja Haramina, igračica našeg Udarnika, što je još malo lokaliziralo cijelu priču. A onda je, dva tjedna poslije, sve skupa još malo začinjeno…

U Bugarskoj se, naime, igrali juniorsko Europsko prvenstvo u rukometu na pijesku. I ponovno je svoje predstavnice imao Udarnik, ovoga puta čak dvije. Anamaria Kos i Petra Gudelj bile su dio reprezentacije koja je osvojila treće mjesto, odnosno brončanu medalju!

Tim je uspjehom Hrvatska ujedno i izborila nastup na Svjetskom prvenstvu, što otvara mogućnost za još jednu reprezentativnu avanturu za djevojke iz Udarnika. Početak priprema za novu sezonu zakazan je za 12. kolovoza, što će reći da nije uopće loše upotpuniti slobodno vrijeme rukometom na pijesku, pogotovo kad još dođe i europska medalja…

Tko će povesti seniorke Udarnika u novu sezonu, zasad se i dalje službeno ne zna, budući da postoji realna mogućnost da se Martina Vugrinović, koja je odradila drugi dio prošle sezone, vrati operativnim dužnostima, kao i radu s mlađim uzrastima, a netko drugi preuzme njezinu ulogu na klupi prve ekipe.

Ova objava Lucian donio svjetsko zlato, a sad Anamaria i Petra na pijesku do bronce! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.