Prijava

Vaša prijava

Ljeto u gradu bit će sve, samo ne dosadno! Evo što vas sve čeka, a ima i noviteta

[]

Ljeto u gradu zasigurno neće biti dosadno! Danas je u Centru za posjetitelje predstavljen program manifestacija i događanja koje nas očekuju u Velikoj Gorici i okolici kroz srpanj, kolovoz i rujan. Gradonačelnik Krešimir Ačkar uvodno je istaknuo kako se posljednjih nekoliko godina znatno ulaže kako bi društvene aktivnosti i život naši sugrađana bio na jednoj zavidnoj razini.

– Stoga će u ovom ljetnom periodu naši građani, bez obzira na dob i interes, naći svoje zadovoljstvo. Svjedoci ste kako su dobro prošle naše Goričke večeri, a posjećenost na drugim manifestacijama kao što su Gastro Turopolja, Adventa ili Fašnik je najbolji znak da idemo u dobrom smjeru. Mislim da novi programi koji su započeti u našem gradu su pun pogodak i pozivam našu Turističku zajednicu da i dalje budu kreativni u osmišljavanju sadržaja za naše sugrađane – dodao je gradonačelnik Ačkar.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Ovih dana u našem gradu borave finalistice izbora za Miss sporta Hrvatske, gdje osim što se pripremaju za izbor, svoje će vrijeme iskoristiti i za razgledavanje i upoznavanje goričkog kraja. Tako će se već danas okušati u spravljanju turopoljskih štrukli. Finale će se održati sutra u 20 sati u Pučkom otvorenom učilištu.

– Kraj tjedna nam donosi 23. Međunarodni festival folklora na kojem će uz domaćine FA Turopolje nastupiti i Bugarske, Kosova i Sjeverne Makedonija, ali i folkloraši iz Hrvatske. Ovaj festival dugi niz godina promiče očuvanje i prezentaciju tradicionalne glazbe i plesa različitih kultura – istaknula je direktorica goričke turističke zajednice Maja Toth te podsjetila kako se na gradskom bazenu odvija Ljetni dječji kamp, ali i programi Pučkog učilišta koji su uglavnom vezani za kino projekcije u dvorani.

U Buševcu se kroz srpanj i kolovoz održava popularna ljetna manifestacija ‘Buš-Kuš’ u kojoj uz odličnu gastro ponudu i dobru zabavu možete uživati u filmskim projekcijama na otvorenom. Sve se odvija u Etno zadruzi Buševec.

– Središnji događaj u kolovozu je formula Student Alpe Adria na koji nam stiže čak 60 timova iz cijeloga svijeta. Sve će se odvijati od 20. kolovoza, a u našem gradu boravit će više od tisuću mladih inovatora. I ovoga puta kamp će biti smješten u Kurilovcu. Ovo natjecanje omogućuje studentima inženjerstva, dizajn, konstrukciju, testiranje i utrkivanje prototipova automobila pružajući im priliku za primjenu teorijskog znanja u praksi – ističe direktorica Toth.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

I rujan će biti prepun događanja. Već prvi vikend očekuje vas nacionalna izložba pasa VG Trophy, zatim vikend nakon toga Žirovina, Oldtimer show i nešto novo Flying Dish festival koji će također obogatiti kulturnu ponudu grada.

– Manifestacija je to koja potiče društvenu interakciju stvarajući prostor za uživanje u hrani, piću i glazbi. Bit će to nešto potpuno novo i neviđeno u našem gradu. Festival nudi šest tematskih kućica s hranom i pićem, imat ćemo DJ i live svirke raznih glazbenih žanrova. Osmišljen je tako da će pružiti zabavu za odrasle, ali i naše najmlađe sugrađane – objašnjava Toth.

Nakon ljetne pauze, 6. rujna kreće novo izdanje ‘Peteka na Gorice’.

Ova objava Ljeto u gradu bit će sve, samo ne dosadno! Evo što vas sve čeka, a ima i noviteta se prvi puta pojavila na cityportal.hr.