Prijava

Vaša prijava

Slavlje tradicije kroz živopisne nastupe na 23. Međunarodnom festivalu foklora u Velikoj Gorici

[]

Kraj tjedna donosi 23. Međunarodni festival folklora na kojem će uz domaćine FA Turopolje nastupiti i Bugarske, Kosova i Sjeverne Makedonije, ali i folkloraši iz Hrvatske. Ovaj festival dugi niz godina promiče očuvanje i prezentaciju tradicionalne glazbe i plesa različitih kultura.

Od 12. do 13. srpnja, Velika Gorica i Zagreb bit će središte bogatog kulturnog događanja u kojem se slavi tradicija kroz živopisne folklorne nastupe.

Festival počinje u petak, 12. srpnja, kada će na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića s programom “Zagrebu pjesmom i plesom za dušu”, strane grupe koje stižu na festival svojim izvedbama unijeti dašak međunarodne kulturne baštine u srce grada. Program će se odvijati od 9:30 do 11:30 sati.

Svečano otvorenje festivala bit će isti dan, u petak u 20:30 sati u Parku dr. Franje Tuđmana. Bogatu baštinu svojeg kraja predstavit će uz plesače iz FA Turopolja i gosti iz Bugarske, Kosova, Sjeverne Makedonije i FA Šiljakovina.

Drugog dana Festivala, u subotu 13. srpnja na istom mjestu u isto vrijeme na pozornici će nastupiti ponovno strane grupe, ali i Češka obec Bjelovar te FA ‘Ivan Mažuranić’ iz Karlovca.

Ulaz na sve događaje je besplatan!

 

Ova objava Slavlje tradicije kroz živopisne nastupe na 23. Međunarodnom festivalu foklora u Velikoj Gorici se prvi puta pojavila na cityportal.hr.