Prijava

Vaša prijava

Porezna uprava poziva građane da skeniraju račune i osvoje 20 tisuća eura

[]

S ciljem podizanja svijesti i edukacije građana, posebno mladih, o obvezi izdavanja i primanja računa za kupljene robe i primljene usluge, kao i promoviranje elektroničkih usluga Porezne uprave pokrenuto je nagradno natjecanje ‘Bez računa se ne računa’.

Natjecanje će se provesti kroz šest kola do kraja godine, a ukupni nagradni fond iznosi 80 tisuća eura.

Građani, kako bi osvojili novčanu nagradu, putem mobilne aplikacije mPorezna moraju unositi sakupljene račune i to na ovaj način:

– Sudionici nagradnog natjecanja mogu sakupljati bodove provjerom valjanosti računa očitavanjem QR koda na računu, putem zaštitnog koda izdavatelja i jedinstvenog identifikatora računa te drugih podataka iz računa kao i kreiranjem prijave računa bez QR koda/neispravnih računa. Sudionik mora uz račun priložiti i OIB poreznog obveznika koji je izdao račun – ističu iz Porezne uprave.

Svaki prijavljeni račun donosi jedan bod, a igrači s najviše bodova osvajaju mjesečne nagrade od 2.000, 3.000 i 5.000 eura dok glavna nagrada iznosi čak 20 tisuća eura.

– Od istog izdavatelja računa, sudionik nagradnog natjecanja može sakupiti maksimalno jedan račun dnevno te nije dozvoljeno unošenje istog računa u mobilnu aplikaciju mPorezne od strane više različitih sudionika, bod će se dodijeliti samo za prvu prijavu računa – ističu iz Porezne uprave.

Urednim evidentiranjem računa i plaćanjem poreza državi podiže se životni standard svih građana ulaganjima u zdravstvo, školstvo, socijalu, infrastrukturu i ostale usluge koje država pruža svojim građanima.

Stoga Ministarstvo financija i Porezna uprava pozivaju sve građane da jednostavnim skeniranjem računa kroz mobilnu aplikaciju mPorezna sudjeluju u nagradnom natjecanju i osvoje vrijedne nagrade, a ujedno daju svoj doprinos kvalitetnijem životu u Republici Hrvatskoj.

Naslovna foto ilustracija: Pexels/Andrea Piacquadio

Ova objava Porezna uprava poziva građane da skeniraju račune i osvoje 20 tisuća eura se prvi puta pojavila na cityportal.hr.