Prijava

Vaša prijava

Medalje za kraj sezone goričkih taekwondoaša, a neki su položili za više učeničke pojaseve

[]

Iza članova Taekwondo kluba Velika Gorica je mjesec dana vrlo intenzivnog i napornog ritma pa su nam poslali presjek događanja.

Tako je sredinom lipnja, seniorka Sara Habijančić nastupila na seniorskom klupskom prvenstvu Europe gdje je osvojila brončanu medalju i s tim plasmanom izborila odlazak na Europsko prvenstvo za mlađe seniore U21 koje će se održati u studenom. Sara je također s ovim plasmanom osvojila i nove bodove na svjetskoj rang listi te ušla u top 100 sportašica u svojoj kategoriji.

– No, s obzirom da je izašao novi pravilnik o bodovanju za Svjetsku rang listu te se isti primjenjuje od 1. srpnja, Sara je u ovom trenutku na 9. mjestu svjetske rang liste. Novi pravilnik je puno izazovniji i zahtjevniji nego što je to bilo do sada i tražit će od sportaša puno više natjecanja, ali s druge strane dao je i dosta prostora za nadolazeće talente da se mogu uplesti u borbu za visoke pozicije s onima koji su do sada bili najbolji te ih stavio u potpuno ravnopravnu poziciju u novom Olimpijskom ciklusu – istaknuo je Igor Matić, iz TKD Velika Gorica te dodao kako su u ovom trenutku sredni i zadovoljni novim pravilnikom.

Za kraj polusezone Sara je nastupila i na prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore-U21 te osvojila srebrnu medalju izgubivši u finalu od predstavnice iz Dubrave.

Foto: TKD Velika Gorica

Na tom su prvenstvu koje se održalo 6. srpnja, nastupile su i juniorke Katarina Bačurin, Lana Gavrilov, Dora Habijančić te Sara Prpić, inače sportašica iz Rijeke, koju trener Matić zadnje dvije godine vodi na natjecanjima.

Cure su ostvarile odlične rezultate. Katarina i Sara P. su bile srebrne, Lana je bila brončana dok je Dora zauzela 5. mjesto.

– Katarina je sa osvojenom srebrnom medaljom izborila mogućnost odlaska na Europsko prvenstvo za mlađe seniore U21 te ćemo tako imati dvije predstavnice na Europskom mlađe seniorskom prvenstvu u studenom – dodaje Matić.

Foto: TKD Velika Gorica

U mjesec dana članovi TKD Velika Gorica odradili su i juniorsko prvenstvo Hrvatske koje se održalo 22. srpnja te su nastupili s četiri sportašice. Za klub su nastupile Dora Habijančić, Katarina Bačurin , Lana Gavrilov i Lana Horvat, kao i Sara Prpić.

I tu je također bilo medalja. Dora i Sara su osvojile brončane medalje, dok su Katarina i Lana Horvat zauzele 5.mjesto, Lana Gavrilov je izgubila u prvom kolu i ostala bez plasmana.

Spomenimo i kako su krajem lipnja, 30 polaznika Taekwondo kluba Velika Gorica uspješno položili za više učeničke pojaseve.

Foto: TKD Velika Gorica

Ova objava Medalje za kraj sezone goričkih taekwondoaša, a neki su položili za više učeničke pojaseve se prvi puta pojavila na cityportal.hr.