Prijava

Vaša prijava

Kreće zamjena cjevovoda u centru grada, promet će na nekim dionicama biti obustavljen

[]

Idućih nekoliko mjeseci, počevši od utorka 16. srpnja, kreću radovi na zamjeni cjevovoda na području grada stoga će Zagrebačkom ulicom biti otežan promet, javljaju iz VG Vodoopskrbe. Prvi radovi kreću na na dionici križanja HBZ-a i Kolodvorske gdje će promet u potpunosti biti obustavljen do 25. srpnja kada se očekuje završetak dionice.

– Molimo građane za razumijevanje, jer radi se na poboljšanju usluge opskrbe vodom. Prometovat će se otežano, jednim prometnim trakom, pa apeliramo na građane, koji su u mogućnosti, da koriste alternativne prometne pravce – poručuju iz Vodoopskrbe.

Radovi se izvode u sklopu projekta „Rekonstrukcija vodoopskrbnog cjevovoda Zagrebačka ulica od križanja s ulicom Hrvatske bratske zajednice do ulice Rudolfa Fizira“, ukupne duljine cca 1 350 metara.

–  Postojeći cjevovod je dotrajao, nedovoljnog kapaciteta i sklon puknućima, zbog čega dolazi do prekida u opskrbi vodom te je potrebno izgraditi novi cjevovod od kvalitetnijeg materijala i većeg profila (projektom je određen profil PEHD DN 225 mm). Projektom je predviđeno polaganje zamjenskog cjevovoda u sjeverni (desni) vozni trak Zagrebačke ulice. Kako bi se pronašlo najbolje rješenje za promet, a gužve svele na minimum, trasa je podijeljena na 12 dionica – dodaju iz Vodoopskrbe.

Promet će se odvijati preko postojeće biciklističke staze te djelomično u južnom (lijevom) prometnom traku, što će, nažalost, obustaviti biciklistički promet.

– Najveći problemi u prometu očekuju se na raskrižju HBZ i Kolodvorske, na raskrižju Zadarske i Zagrebačke ulice kao i raskrižje, odnosno desno skretanje iz Zagrebačke u Ulicu Rudolfa Fizira. Na navedenim dionicama bit će ili obustavljen promet ili posebno reguliran, o čemu će sudionici u prometu biti upozoreni putem prometnih znakova i znakova upozorenja – kažu iz Vodoopskrbe.

Tijekom trajanja radova ZET-ove linije 268 i 290 neće se mijenjati, dok će Arriva – Linija 1 u vrijeme izvođenja radova na dionici 12 biti preusmjerena. Promet će iz smjera gradske četvrti Pleso biti preusmjeren sa ulice HBZ na ulice Avenija Ivana Pavla II. – Ulica J.Dobrile – Zagrebačka ulica – Ulica Lj.Posavskog – Kolodvorska. Iz tog razloga će biti ukinute dvije stanice na ulici HBZ.

Prikaz obilazne trase autobusa – Arriva Linija 1 sa stanicama koje se privremeno ukidaju

– Trajanje putovanja linije bit će produljeno za pet minuta pa sve putnike molimo za razumijevanje. Pozivamo građane na strpljenje te apeliramo na sudionike u prometu da koriste alternativne pravce. O svim aktivnostima, terminima radova i obilaznim pravcima, VG Vodoopskrba redovito će obavještavati građanstvo na svojim mrežnim stranicama. www.vgvodoopskrba.hr – poručili su.

 

Ova objava Kreće zamjena cjevovoda u centru grada, promet će na nekim dionicama biti obustavljen se prvi puta pojavila na cityportal.hr.