Prijava

Vaša prijava

Pojačanje iz Zagorja: ‘Ovaj klub daje sve što jednom nogometašu treba!’

[]

Nakon Dominika Kotarskog, Gorica ponovno ima svog Zagorca. Prvi čemu je, upozorili su nas iz njegova kraja, ispravo reći da je Martin Šlogar, ponos općine Desinić, Zagorec, a ne Zagorac. Uputili su nas tom prilikom dragi prijatelji iz Zagorja, hvala im i na tome, i na detalj koji kaže da je Šlogi pripreme za dolazak u Goricu odradio s niželigašem NK Klanjcem…

A onda, jedanaestog dana srpnja, preselio nešto južnije, u Turopolje.

– Prvi dojmovi su jako pozitivni. Klub je posložen, sve što profesionalni nogometaš mora imati, ovdje i ima – kaže Šlogar u prvom javnom istupu nakon potpisa ugovora do ljeta 2026. godine.

– Nisam još odradio prvi “pravi” trening, budući da su dečki imali regeneraciju nakon utakmice, no nas četvorica smo istrčali što je trebalo istrčati, odradili svoje – sa smiješkom kaže dečko rođen u Zaboku prije 23 godine.

Krenuo je u mlađim kategorijama tadašnjeg Intera iz Zaprešića, kratko razdoblje proveo i u školi zagrebačkog Dinama, pa na seniorsku scenu iskoračio kroz drugoligaša Kustošiju. Pokazao je tu zanimljive karakteristike i u 48 nastupa ostavio iza sebe deset golova i devet asistencija.

S tim brojakama izborio se za transfer u ciparsku prvu ligu, u Aris iz Limassola, gdje nije dočekao pravu priliku, pa je otišao na posudbu u Olympiacos iz Nikozije, također prvoligaša. Posljednju sezonu proveo je u drugoligašu AEZ-u, imao i najbolje brojke u te tri ciparske godine, pa dočekao poziv iz domovine.

– Bilo je lijepo živjeti na Cipru, ipak je to zemlja u kojoj je oko 320 sunčanih dana godišnje. Vrijeme je uvijek lijepo, a to je dosta važno za kvalitetu života. Nogometno gledano, ciparska liga je jako kvalitetna, s velikim brojem individualaca visoke razine, pa je i sve skupa na dosta visokom nivou. Usporedba s HNL-om? Baš i nemam uzorak za usporedbu, budući da ovdje još nisam iskusio igranje u prvoj ligi – kazao je Šlogar, svjestan da je pred njim velika prilika.

Gorica je kao klub napravila prvi korak, ponudila šansu na najvišoj razini hrvatskog klupskog nogometa, a Šlogar će sasvim sigurno napraviti sve da tu šansu i iskoristi. Da bi se to i dogodilo, za početak će trebati što prije uloviti korak s novim suigračima, koji su mu već pričali o svemu što ga čeka, o akcijskom planu kojeg provodi beskompromisni Rajko Vidović. Radi se punom parom, a ne pomažu ni ove vrućine koje su nas napale.

– O da, bila je to tema, itekako… I to jedna od glavnih tema, ha, ha. Shvatio sam da je teško i zahtjevno, ali tako i treba biti na pripremama, mora se ići maksimalno kako bismo dočekali prvenstvo što spremniji – ne dvoji Šlogar.

Svoj će prostor, prema svemu sudeći, tražiti na poziciji desnoga krila, na koju su dosad pretendenti bili mladi Luka Vrzić i iskusni Valentino Majstorović. Sad će se tu priključiti i Šlogar, koji može i lijevo, ali za vjerovati je da će priliku dobiti sva trojica.

– Uzbuđen sam, jedva čekam da krenu treninzi i utakmice, da dobijem priliku dati sve od sebe, da se prilagodim momčadi, upoznam se s dečkima. Naravno da Gorica uvijek želi biti što više prema gore, napasti gornju polovicu tablice, a ja ću se potruditi pomoći momčadi da se to zaista i dogodi – zaključio je Šlogar.

U četvrtak prijepodne priključio se suigračima na treningu snage, a poslijepodne će prvi put i istrčati na teren kao dio goričke svlačionice, koju bi ovih dana mogao napustiti još jedan igrač! Kako neslužbeno možemo doznati, sprema se novi izlazni transfer, lista odlazaka mogla bi se još malo povećati u sljedećih dan ili dva, što će dodatno prisnažiti tezu da bi Šlogar zapravo trebao biti samo početak po pitanju dolazaka…

Ova objava Pojačanje iz Zagorja: ‘Ovaj klub daje sve što jednom nogometašu treba!’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.