Prijava

Vaša prijava

Nova “trica”, razigrana Gorica: Pobjeda u matineji, Vinko Skrbin opet zabio!

[]

Točno na polovici ljetnih priprema, na tri tjedna udaljenosti od prvog okupljanja, ali i tri tjedna daleko od prve utakmice u novoj sezoni, nogometaši Gorice odradili su, sasvim prikladno, pripremnu utakmicu broj tri. I uzeli “tri boda” s tri gola u mreži protivnika, ovoga puta zagrebačke Lokomotive…

Zbog nepodnošljivih vrućina koje ovih dana vladaju naših životima, “kick off” je dogovoren za subotu u 10 sati, no to nije promijenilo činjenicu da je zagrijavanje odrađeno na 30 stupnjeva, s koliko se i krenulo u susret. Rajko Vidović postavio je od prve minute Ivana Banića na gol, zadnju liniju činili su bočni igrači Mario Matković i Dino Štiglec te stoperi Mario Maloča i Mateo Leš, ispred njih ordinirao je Jurica Pršir na “šestici”, iz potporu dvije “osmice”, Vinka Skrbina i Luke Kapulice, dok su prema naprijed jurili Valentino Majstorović desno, Toni Majić lijevo i Ante Matej Jurić u vrhu napada.

I nije takva Gorica loše izgledala, prva je i zaprijetila preko Matkovića, ali prva velika šansa bila je Lokomotivina. Goričan je u 13. minuti pogodio stativu, a u nastavku akcije morao je sjajnom intervencijom spašavati Banić. A samo dvije minute poslije Gorica je povela…

Vinko Skrbin objeručke je zgrabio priliku koja mu se ponudila ovoga ljeta, pokazao je to i u prošlim utakmicama, a malo ofenzivnija uloga od one koju je dosad igrao donosi benefite i Gorici. Protiv Hebara je izborio penal, protiv Triglava zabio za konačnih 3-0, a protiv Lokomotive seriju golova je otvorio vrlo efektno. Ušao je u šesnaesterac s lijeve strane, opalio ljevicom i ostavio bez šanse golmana “lokosa” Hendiju. Prekrasan gol i nova potvrda da za Skrbina ima mjesta u ovoj momčadi…

Novu veliku priliku Lokomotiva je imala u 27. minuti, opet je Goričan pogodio stativu ušavši slijeva, opet je Banić morao spašavati intervencijom odmah potom, a nakon pola sata igre gosti su i zabili. Canjuga je bio strijelac, no spas je ovom prilikom stigao u obliku podignute zastavice pomoćnog suca.

Do kraja poluvremena svatko je imao još po jednu šansu, a praktički sa zvukom sirene, u posljednjoj sekundi prvog dijela, na 2-0 povisio je Mario Matković. Lijepu loptu u prostor dao mu je Majstorović, a novopečeni desni bek Gorice pokazao je da zna i zabiti. I u prethodnim utakmicama znao se naći u šansi, a sad je konačno i pogodio.

U nastavak je Lokomotiva ušla sa šest promjena, a Gorica s novih 11 igrača. Božo Radošević tako je stao na gol, ispred zadnje linije u sastavu Đekić, Josić, Krizmanić, Sušak. Stoper Gurlica ovoga je puta stao na poziciju zadnjeg veznog, zajedno s Patrikom Jugom, dok je Luka Brlek bio u ofenzivnoj trojci s Vrzićem i Nezirovićem, iza leđa isturenoga Cruza.

I upravo je gorički Brazilac već nakon minute i pol nastavka pogodio za konačnih 3-0. Gorička devetka najbolje se snašla nakon odbijene lopte, koja je koji trenutak potom završila u mreži golmana Šubarića.

Pokušali su “lokosi” smanjiti preko Čopa par minuta kasnije, a idealna prilika za to ukazala se u 67. minuti, nakon što je sudac Stjepan Sučić pokazao na bijelu točku. Fran Karačić namjestio je loptu na kreč, zaletio se, opalio i – promašio cijeli gol. Radošević je samo pogledom ispratio kako lopta odlazi daleko od cilja.

Foto: Larisa Trošić/HNK Gorica

Dvadesetak minuta prije kraja zbog ozljede je igru morao napustiti strijelac Cruz, tom prilikom izašao je i bek Đekić, a priliku su dobili David Sim i, prvi put u goričkom dresu, novi igrač Martin Šlogar. Upravo je Šlogar imao jedinu preostalu šansu Gorice do kraja, njegov udarac iz blizine otišao je iznad gola, a Lokomotiva je propustila još dvije-tri svoje prilike.

Ostalo je tako 3-0 za Goricu, rezultatski uvjerljivije nego što je to izgledalo na terenu, što će reći da je Gorica dobila i treću utakmicu na pripremama, ali i da je gorička mreža ovog ljeta i dalje netaknuta. Protiv Hebara 1-0, protiv Triglava i Lokomotive po 3-0…

Zbog nakupljenog umora, ali i nekoliko istegnuća kod određeenih igrača, trener Vidović odlučio je otkazati provjeru broj četiri, protiv Sesveta u srijedu, pa će prva sljedeća utakmica Gorice biti ogled s mađarskim Budafokijem u subotu. Četiri dana poslije protivnik će biti turski Konyaspor, a kao generalka za sezonu poslužit će ogled s Rudešom.

Ova objava Nova “trica”, razigrana Gorica: Pobjeda u matineji, Vinko Skrbin opet zabio! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.