Prijava

Vaša prijava

Novi playmaker u Gorici: Prvo pojačanje Borna Dramalija iz Maksimira

[]

Košarkaši Gorice dobili su novog trenera, kormilo je preuzeo Damir Cici Miljković, a sad je red i na formiranje igračkog rostera za novu sezonu u Prvoj ligi, drugom rangu hrvatske košarke. Miljkovićem prethodnik Miron Češkić prošle je sezone pomalo iznenađujuće došao do polufinala prvenstva, ali na početku Cicijeva mandata neće biti ludovanja s ambicijama. Apsolutni prioritet je posložiti se financijski i organizacijski, podići školu košarke na viši nivo, dok će seniorima biti važno što prije osigurati ostanak.

U takvim uvjetima, u takvim okolnostima, i imena pojačanja koja dolaze zvuče nešto manje pompozno od onih koja su stizala u slavnim premijerligaškim godinama. Nekad su u Goricu dolazili igrači poput, primjerice, Mate Kalajžića, Karla Uljarevića ili Lovre Mazalina, u košarkaškim krugovima zvučna imena, a nova stvarnost nudi i nove modele. Gorica danas traži mlade i talentirane igrače, klince koji će kroz ovu sredinu stasati, pomoći klubu i lansirati svoje karijere, koje će onda možda jednog dana doći do razine da i imena tih igrača postanu zvučna i poznata u košarkaškom svijetu…

Takav opis prikladan je za prvo ovoljetno pojačanje, za prvog novog igrača u rosteru trenera Miljkovića. Borna Dramalija ima 21 godinu, bio je junior Cibone, a posljednje dvije sezone seniorsku košarku igrao je za KK Maksimir, u trećem rangu hrvatske košarke. Prošle sezone, sa svojih 185 cm, bio je drugi strijelac lige, kao i ponajbolji asistent natjecanja, a u Gorici će pokušati napraviti iskorak u svojoj karijeri.

Kako sad stvari stoje, Dramalija će se za poziciju startnog playmakera boriti s Ivanom Oštrićem, koji je prošle sezone čuvao leđa Martinu Klepi, prvoj opciji na toj poziciji u viziji Mirona Češkića. Uz Oštrića, u kadru od prošle sezone ostali su i Ante Mašić, Jure Gunjina, Kristijan Šutalo, Frano Miloloža, Lovro Došen i Stipe Perica, dok su klub napustili, uz Klepu, još i Vito Porobić, Fran Došen, Nino Kotrulja i Branko Stojanov.

Dramalija bi trebao biti prvi od tri ili četiri nova igrača, koliko ih se načelno traži u KK Gorici. Ništa u klubu nisu željeli poduzimati dok nije bilo riješeno pitanje trenera, ali sad je očito krenulo. Nakon Dramalije, uskoro možemo očekivati i još poneko novo ime u kadru kluba koji u nekoliko idućih sezona planira stvoriti temelje za povratak u elitni rang hrvatske košarke.

Ova objava Novi playmaker u Gorici: Prvo pojačanje Borna Dramalija iz Maksimira se prvi puta pojavila na cityportal.hr.