Prijava

Vaša prijava

Vatrogasne ekipe iz Ribnice i Ostrne spremne za Olimpijadu u Italiji

[]

Muška mladež DVD-a Ribnice u završnim je pripremama za nadolazeću Vatrogasnu olimpijadu koja će se održati od 21. do 28. srpnja u mjestu Borgo Valsugana Trentino u Italiji. Ekipa je nastup izborila prošle godine na Državnom natjecanju vatrogasne mladeži u Novalji.

Inače, muška mladež iz Ribnice prije dvije godine osvojila je sedmo mjesto na Vatrogasnoj olimpijadi u Celju, a na kojoj je ženska A ekipa osvojila zlato.

Prije odlaska u Italiju, ekipa se okupila u Kampu vatrogasne mladeži u Fažani gdje im je dodijeljena vatrogasna oprema kako bi bili što spremniji za veliko natjecanje koje je pred njima.

Hrvatsku će na ovo natjecanju predstavljati tri ekipe, od toga su dvije iz Zagrebačke županije, uz ekipu iz Ribnice to je ekipa iz DVD-a Ostrna, a koje su bile na prijemu kod zamjenika župana Ervina Kolarca.

– Zagrebačka županija je ponosna na svoje vatrogasne snage koje su još jednom pokazale svoju spremnost i snagu – rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec.

Inače, županija je putem svoje Vatrogasne zajednice osigurala 10 tisuća eura kako bi mladi vatrogasci na olimpijadu otišli opremljeni i u najboljem svjetlu predstavili svoje sposobnosti, kao i društva i županiju iz koje dolaze.

– Ekipe se cijelu godinu pripremaju za tu olimpijadu, a na službenom treningu reprezentacije u Medulinu pokazali su spremnost i požrtvovnost te očekujem dobar rezultat – rekao je Goran Dikšić, pomoćnik županijskog vatrogasnog zapovjednika i voditelj hrvatske vatrogasne reprezentacije.

Ekipe na put kreću u nedjelju.

– Ovo natjecanje je od velike važnosti kako za naše društvo, važno nam je i za promicanje društvenih aktivnosti unutar mjesta sa zajednicom, gradom i županijom u okvirima vatrogastva. S druge strane to je važno i za odrastanje naše djece, stjecanje nekih vrijednosti, socijalni dijalog i drućenje jer ovo je mladež od 13 do 14 godina – istaknula je predsjednica DVD-a Ribica Anita Rajković Mravec.

Dobar rezultat i plasman očekuju iz oba dobrovoljno vatrogasna društva.

– Prije tri mjeseca smo počeli s pripremama, zadnjih mjesec dana treniramo intenzivnije. Bilo je puno boli, ali bez boli nema rezultata. Tako da se nadamo najboljem – komentirao je Fran Stojić član DVD-a Ribnica.

– U ožujku smo počeli s pripremama. Radili smo na fizičkoj spremi, a čak smo i gume vukli u sklopu treninga. Također smo odradili treninge u kampu u Fažani. Ujutro smo trčali, a kasnije bi na stadion išli odraditi vježbe – kaže nam Laura Papić iz Ostrne koja je ovoga puta članica muške ekipe, a kojoj ovo nije prva vatrogasna olimpijada. Prije dvije godine natjecala se u Celju kao članica ženske ekipe.

– Tada smo trenirale jako puno i mogle smo osvojiti broncu, ali jedna mala pogreška dovela nas je do devetog mjesta. No, s muškom ekipom smatram da možemo ostvariti plasman u barem prvih šest ekipa – dodala je Laura.

Foto: DVD Ostrna

*Tekst je dio programskog sadržaja ‘Moja županija’ nastao u suradnji sa Zagrebačkom županijom

 

Ova objava Vatrogasne ekipe iz Ribnice i Ostrne spremne za Olimpijadu u Italiji se prvi puta pojavila na cityportal.hr.