Prijava

Vaša prijava

Kurilovec ima duplo više Pršira nego Gorica! A mogao bi imati i Vujnovića, i Išeka…

[]

Kad su već prvi do HNK Gorice, red je bio da u NK Kurilovcu i krenu prvi nakon našeg prvoligaša. Trener, odnosno menadžer kurilovečkog tipa Senad Harambašić, okupio je igrače u srijedu, pet i pol tjedana nego što bi se trebala odigrati prva utakmica nove sezone u 3. NL Centar. Baš tako, trebala odigrati.

– U ovom trenutku i dalje ne znamo s kim ćemo igrati u tom prvom kolu, koje je predviđeno za 24. i 25. kolovoza. Zapravo, ne znamo ni koliko će klubova biti u našoj ligi, tako da se ne bih previše iznenadio ni da bude promjena po pitanju rasporeda… U svakom slučaju, mi smo napravili plan priprema od pet i pol tjedana, uz treninge svaki dan osim nedjeljom i sedam pripremnih utakmica. I vjerujem da ćemo spremni dočekati novu sezonu – kaže Senad nakon što je odradio prvi trening u ovom nogometnom ljetu.

Na njemu su se pojavila 23 igrača, među kojima je bio i prijatelj kluba, prvi susjed Filip Župetić, koji će trenirati s Kurilovcem, a igrati za NK Slogu iz Koprivničkog Ivanca. Bio je tu i Fran Vujnović, 21-godišnji stoper s karijerom koja uključuje Lokomotivu, Kustošiju, Istru i na kraju Trnje, ujedno i sin predsjednika Dražena, koji će postati igrač Kurilovca s “otvorenim ugovorom”. U prijevodu, ako ne dođe bolja ponuda, Fran će do daljnjega nositi dres Kurilovca.

Kurilovečke boje ovih bi dana mogao ponovno ponijeti i Leon Išek, bivši golman Segeste, Gorice, Kurilovca i Maksimira kroz posljednjih godinu dana. Pregovori s 24-godišnjim golmanom su u tijeku, dogovor je navodno blizu, ali na prvom treningu Leon se nije pojavio. Što ne znači da se neće pojaviti na jednom od predviđenih za ovaj tjedan…

Na popisu onih koji su sve već dogovorili, pa se i pojavili na prvoj prozivci, stoji šest imena. Jedan golman, dva braniča i tri ofenzivno orijentirana igrača.

Lijevi bek Jakov Caganić (21) vraća se na Udarnik godinu dana nakon što je otišao u mičevečki Klas, a golman Patrik Crnolatec (23) stigao je iz obrezinske Mladosti, nakon što je bio član i Gorice, i Dinama, i Mraclina… Dijete Gorice je Ante Banić (22), stoper iz Petrovine, koji je Kurilovec pojačao došavši iz Lukavca, a najmlađi u ovom društvu je možda i najzanimljiviji. Demi Salihović ima samo 17 godina, a već dvije seniorske sezone u nogama. Na pozicijama ofenzivnog veznog i krila igrao je za NK Rudar iz rodnog Labina, a potencijal koji posjeduje čini ga vrijednim pozornosti.

Uz njih četvoricu, novi igrači Kurilovca postali su i dva brata Pršir. Mlađi je 19-godišnji zadnji vezni Mateo, a stariji David ima 21 godinu i najbolje se osjeća na krilnim pozicijama. Obojica dolaze iz Dinama iz Odranskog Obreža, jednako kao i njihov prezimenjak Jurica, kapetan Gorice, s kojim nisu u rodu.

– Ne, nismo. Mi vam u Obrežu imamo ulicu Prširi, tu svi imaju isto prezime, ali nismo svi u rodu. Mateo i David su mi prvi susjedi, znao sam da su u pregovorima s Kurilovcem i drago mi je što su se sve dogovorili. Možda nisam do kraja objektivan, ali reći ću da su dečki jako dobri igrači, vrlo zanimljivi, siguran sam da će se na Udarniku brzo u to uvjeriti – javio se susjed Jura da bi pojasnio stvari.

Da će pojačati Kurilovec nada se i dvojac koji je zasad na probi, 22-godišnji zadnji vezni Toni Mamić, koji je dosad bio u petrinjskoj Mladosti, kao i dvije godine mlađi ofenzivni vezni Fabijan Starčević, dosad igrač Tigra iz Sv. Nedelje.

Pripremama prve momčadi priključena su i četiri dojučerašnja juniora Kurilovca, a od prvoga dana tu su trojica, vezni igrači Ante Burazer i Borna Cindrić te krilni napadač Antonio Novak. Stoper Niko Šestak priključit će se pripremama naknadno, tijekom kolovoza.

Od starosjedioca, odnosno igrača iz prošle sezone, na prvu prozivku odazvali su se Jurica Žlebečić, Stjepan Završki, Mijo Šarić, Petar Lucijan Čurek, Filip Turkalj, Luka Mrvičin, Fran Krsto Lukavečki, Elijah Chikwado, Luka Sedlaček i Marko Drezga, od četvrtka će se priključiti Ivan Bolješić i Nikola Bradić, a kad prebole viroze i Vilim Blagoev te Ivan Pušić.

Na Senadovu popisu više nema Antonija Ćosića, koji je preselio u Rugvicu, kao ni mladoga golmana Mateja Vidića, koji se vratio u Goricu. Ivan Knežić također više nije na Udarniku, pokušava se nametnuti u Trnju, a nove sredine traže i Albin Saiti te golman Mislav Janko Tor.

Bez njih, ali s potencijalno čak osmoricom pojačanja, na Udarniku će se vrijedno raditi, ali i igrati utakmice, počevši od Hrvatskog dragovoljca u srijedu. Tri dana poslije slijedi ogled s Mraclinom, pa 30. srpnja s Lekenikom, a 2. kolovoza s Lekenikom. Dan poslije zakazan je sastanak na imanju Marice Tomašić, uz bazen i roštilj, što se može objediniti nazivom “teambuilding”, nakon čega će slijediti i jedina dva spojena slobodna dana.

U završnici priprema igrat će se još i protiv Rugvice i Dugog Sela, a kao “generalka” za početak prvenstva poslužit će okršaj sa čakovečkim Međimurjem 17. kolovoza, točno tjedan dana prije nego što će sezona krenuti.

Ova objava Kurilovec ima duplo više Pršira nego Gorica! A mogao bi imati i Vujnovića, i Išeka… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.