Prijava

Vaša prijava

Otriježnjenje u Čatežu: Gorica promašivala, mađarski drugoligaš joj zabio triput…

[]

Dva dana prije nego što će se navršiti četiri tjedna od početka ljetnih priprema, nogometaši Gorice prvi su put napustili Veliku Goricu. Ovog se ljeta birao model bez odlaska na “prave” pripreme, sve se odrađuje doma, sve utakmice odigrane su doma, a ove subote rano ujutro crveno-bijelo crni autobus upalio je motore i odveo Goričane u Brežice.

Tjedan dana nakon posljednje odigrane prijateljske utakmice, jer ona protiv Sesveta, najavljena za srijedu, otkazana je, pa je u četvrtoj pripremnoj utakmici Gorica išla na mađarski Budafoki. Na mađarskog drugoligaša, prošle sezone osme momčadi prvenstva, na protivnika koji se činio dobrim izborom za nastavak lijepog rezultatskog niza. Gorica je u prva tri testa upisala tri pobjede bez primljenoga gola, a prvo “gostovanje” donijelo je suparnika razine koja u ovom trenutku, bila je pretpostavka, odgovara Goričanima…

Međutim, ništa od toga.

Konačni rezultat, tih ružnih 0-3, zazvučat će nešto lošije po Goricu nego što je to bilo po pitanju dojma na terenu, ali svakako nije ugodno izgubiti takvim rezultatom od momčadi iz donjeg doma drugog razreda mađarskog nogometa. I ne zvuči lijepo. Ujedno, poslužit će sve ovo i kao svojevrsno otriježnjenje, jer viđeno kaže da su prethodna tri rezultata pomalo i zavaravala, pogotovo ona pobjeda 3-0 protiv Lokomotive, jer to je moglo završiti i puno drukčije.

Moglo je drukčije završiti i u Brežicama ovog subotnjeg prijepodneva, ali nije. Gorica je defenzivno dopuštala previše toga protivniku, koji se orijentirao na kontre i polukontre, a pritom je s visokim postotkom uspješnosti realizirao šanse koje su se pojavljivale. S druge strane, u junaka utakmice prometnuo se golman Budafokija, koji je Goričanima skinuo četiri-pet stvarno ozbiljnih šansi, iz kategorije “zicera”…

Rajko Vidović odabrao je krenuti s Božom Radoševićem na golu, ostavivši Ivana Banića na klupi, u skupini igrača koji su dobili posljednjih pola sata. Mario Matković opet je bio desno, Dino Štiglec lijevo, a Mario Maloča i Krešo Krizmanić držali su sredinu obrane. U sredini je na “šestici” operirao Jurica Pršir, s Lukom Kapulicom lijevo, dok je desno konačno zaigrao Merveil Ndockyt! Prvi put nakon studenog prošle godine i neugodne ozljede zarađene na treningu reprezentacije Konga, na kraju tjedna u kojem se priključio suigračima u punom treningu.

Bit će Ndockyt, bude li sve ok sa zdravljem, veliko pojačanje iz unutarnjih rezervi, jednako kao što bi pojačanja trebali biti i Zagorci iz ofenzive, obojica starteri u ogledu s Budafokijem. Martin Šlogar bio je desno krilo, na kontra strani bio je Ante Matej Jurić, a u vrhu napada, prvi put u dresu Gorice, 29-godišnji Marko Kolar. Stigao je iz Slovenije, iz Maribora, a sad je i neslužbeni debi odradio u Sloveniji…

Međutim, neće ga pamtiti po dobrome. Budafoki se orijentirao na čvrsti blok i brzu tranziciju, kojom su od početka radili velike probleme obrani Gorice. Praktički svaki izlazak bio je barem donekle opasan, a kad bi došli do udarca, Mađari bi uglavnom i zabijali. Počevši već od devete minute, kad je Robert Retyi iskoristio niz pogrešaka u pokušaju goričkog izlaska iz pritiska, zaključno s Ndockytovom.

Igrala se 27. minuta kad je Zoltan Vasvari glavom pogodio nakon ubacivanja slijeva i postavio 2-0, a moglo je poluvrijeme završiti i još malo lošije po Goricu da Radošević nije iščupao jedinu preostalu, vrlo izglednu priliku Mađara. Imala je i Gorica svoje situacije, prednjačio je u svemu tome razigrani i raspoloženi Luka Kapulica, a svidio se i novi napadač Kolar. Nije u lošem izdanju ni Ndockyt, a nekako najviše problema imala je obrambena četvorka, koja se mučila s hitrim izlascima Budafokija.

Na početku nastavka ušli su Valentino Majstorović, Vinko Skrbin i Mateo Leš, izašli su Šlogar, Ndockyt i Krizmanić, a Gorica je nastavila igrati bolje od rezultata. Pogotovo napadački, jer stvarali su Vidovićevi igrači prilike, posebno velike i izgledne promašivali su dvaput Kapulica, po jednom Cruz i Kolar… Veliki dan imao je golman Budafokija, a Gorica je rezultatski do kraja potonula u 77. minuti, kad je Adam Merenyi naletio i opalio sa 18 metara, te postavio konačnih 0-3.

Posljednjih pola sata odigrali su i preostali igrači s klupe, svoje prve minute za Goricu odigrao je Velikogoričanin Vito Čaić, ali bit će ovo, svemu u svemu, utakmica koju će svi željeti što prije zaboraviti. I u stručnom stožeru Gorice to će rado učiniti, ali tek nakon što analiziraju sve što se događalo i detektiraju probleme. Mnogi od njih su poznati, svima je jasno gdje su potrebna pojačanja, ali dok ona ne dođu, može se samo ispravljati nedostatke…

U Sloveniju će gorička ekspedicija opet u srijedu, tom prilikom destinacija će biti Radomlje. Dom istoimenog slovenskog prvoligaša ugostit će ogled Gorice i dosad najjačeg protivnika na ovim pripremama, turskog prvoligaša Konyaspora. Klub za koji igraju i hrvatski nogometaši Josip Čalušić i Niko Rak suprostavit će se Gorici od 17.30 sati, a posljednja provjera, takozvana generalka za prvenstvo, bit će sudar s Rudešom sljedeće subote.

Ova objava Otriježnjenje u Čatežu: Gorica promašivala, mađarski drugoligaš joj zabio triput… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.