Prijava

Vaša prijava

Novi uspjeh Dijanića! Gorički robotičari osvojili svjetsko zlato u Nizozemskoj

[]

Lijepa vijest stigla je iz Nizozemske! Naši mladi istaknuti robotičari Dijanići ponovno su ostvarili odličan uspjeh i to na RoboCup 2024 Eindhoven natjecanju održanom od 17. do 21. srpnja u Nizozemskoj, javljaju iz Hrvatskog robotičkog saveza.

Ekipa Gebruder Weiss u sastavu Dora i Ivan Dijanić, pod mentorstvom brata Antonia Dijanića osvojili su u kategoriji Rescue Maze prvo mjesto u Supertimovima i treće mjesto u ukupnom poretku.

Na ovom prestižnom svjetskom natjecanju okupilo se oko 3 tisuće robotičara iz 45 zemalja koji su se natjecali u različitim kategorijama. Hrvatska je na natjecanju nastupila sa 6 ekipa i nijedna se ne vraća praznih ruku!

Foto: Hrvatski robotički savez

Osvojeno je 6 medalja, zlato, srebro i četiri bronce te 2 posebne nagrade u Junior kategorijama.

– Ovaj uspjeh ima ogroman značaj za Hrvatsku jer je rezultat dugogodišnjeg sustavnog rada koji obuhvaća brojne radionice i natjecanja u robotici. Ujedno je to i najbolji dokaz kako se uspješno nosimo s tehnološkim velesilama u edukativnoj i natjecateljskoj robotici. Vrijedi s ponosom istaknuti i da su naši bivši trofejni natjecatelji – Matej Novosad, Ivan Kolarić i Antonio Dijanić članovi organizacijskog odbora natjecanja u junior kategorijama – istaknuli su iz Hrvatskog robotičkog saveza.

 

Ova objava Novi uspjeh Dijanića! Gorički robotičari osvojili svjetsko zlato u Nizozemskoj se prvi puta pojavila na cityportal.hr.