Prijava

Vaša prijava

Velikogoričan Alan Hadžić Mate srebrni na Plazma sportskim igrama te putuje na Međunarodnu završnicu

[]

Velikogoričan Alan Hadžić Mate, osvojio je srebro u utrci na 60 metara na Državnoj završnici Plazma Sportskih igara koje se do kraja srpnja održava u Rijeci. S obzirom na ostvareni rezultat Alan putuje na Međunarodnu završnicu u Splitu.

– Natjecanje je bilo odlično, upoznao sam puno novih prijatelja i veselim se putovanju u Split – rekao je Alan po završetku natjecanja.

Igre pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se potpuno besplatno natječu u 10 sportskih disciplina. A u Rijeci se trenutno više od 2 tisuće djece i mladih iz cijele Hrvatske bore za titulu državnih prvaka 28. sezone najveće sportsko amaterske manifestacije u Europi.

Foto: Karlo Šutalo

Natjecanja su započela jednom od najpopularnijih sportskih disciplina – graničaru, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju, a iz Velike Gorice natjecala se ekipa El primosi. Skupine u kojima se natječu ekipe graničara su kao i na svim velikim natjecanjima izvučene u live ždrijebu. Tijekom prve smjene zaigrao se i stolni tenis te odbojka na pijesku. Igrat će se još turnir u odbojci, turnir u košarci 3×3, te Telemach Dan sporta za 2015. i mlađe. Dok nas u trećoj smjeni očekuju utakmice turnira u malom nogometu, kup u šahu, tenisu, i napete utakmice turnir u rukometu.

Uz Alana i ekipu graničara El primose, iz Velike Gorice na završnici sudjeluju još i Ana Trčak i Luka Živanović koji će trčat će na 60 metara, ekipa KK Gorica, zatim Korina Ćurković, Adrian Petrani, Niko Karamarko i Katarina Benić koji će odmjeriti snage u šahu, a HOK Gorica ima predstavnike u muškoj i ženskoj kategoriji na turniru u odbojci.

Foto: Karlo Šutalo

Ekipe u Rijeci traže prolaz na Međunarodnu završnicu Plazma sportskih igara mladih koja se održava u Splitu od 19. do 24. kolovoza, gdje će sudjelovati djeca iz 4 zemlje u kojima se Igre održavaju Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije. U sklopu Međunarodne završnice održat će se i All-star Dan spota na kojem će sudjelovati ambasadori i prijetelji Igara te će zajedno sa sudionicima sudjelovati u promociji sporta i sportskog načina života.

U 28. sezoni Plazma Sportske igre mladih samo u Hrvatskoj okupile su više od 110.000 djece i mladih.

Ova objava Velikogoričan Alan Hadžić Mate srebrni na Plazma sportskim igrama te putuje na Međunarodnu završnicu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.