Prijava

Vaša prijava

Veslačka avantura Kupom: Traju prijave za Kupski plov

[]

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, udruga Pokupski lađari Pokupsko i udruga Kupa – rijeka života 4. kolovoza organiziraju ‘Kupski plov’.

– Manifestacija je pokrenuta prije 20 godina i od tada pa do danas taj sport na rijeci Kupi gdje mi živimo je zaživio kao i sam spust rijekom Kupom bilo to nizvodno do samog Pokupskog, Petrinje ili Siska ili uzvodno do Karlovca ili Pisarovine, a sve zahvaljujući entuzijastima i pokretačima ove manifestacije – istaknuo je Božidar Škrinjarić, načelnik Općine Pokupsko koji ove godine očekuje oko stotinjak sudionika ovom plovu.

– Drago mi je da Pokupsko svojim prirodnim ljepotama privlači sve više ljudi koji nam dolaze ovdje uživati, a sve više mladih je zainteresirano za veslanje. Veslanje Kupom postao je gotovo dio svake manifestacije ili programa, pa tako i mi kada slavimo neki datum značajan za Hrvatsku ili našu općinu organiziramo taj spust. Uključe se svi oni koji imaju neko plovilo i spuštamo se niz Kupu – dodaje Škrinjarić.

Okupljanje je u nedjelju 4. kolovoza na ŠRC-u Stari Grad u 13 sati, dok je start predviđen u 15 sati sa kupališta u Lijevim Štefankima.

– Prijevoz od Pokupskog do Lijevih Štefanki će biti organiziran autobusom, a polazak je predviđen u 13:30 sati. Na putu do Pokupskog, veslači će stati na tri postaje, a to su Saldum i Brodišće u Auguštaonovcu te u Lijevom Degoju. Po dolasku na kupalište čeka nas kulturno-umjetnički program i druženje – poručuju organizatori.

Za one koji nemaju svoj čamac mogu se javiti organizatorima koji će vas rasporediti u svoje čamce, a kojih već sada imaju zavidan broj. Također svim sudionicima preporuča se korištenje zaštitne opreme poput kaciga i prsluka za spašavanje, sredstava za zaštitu od sunca te je sudjelovanje izričito na vlastitu odgovornost.

Broj mjesta je ograničen, a prijaviti se možete najkasnije od 2. kolovoza.

Ova objava Veslačka avantura Kupom: Traju prijave za Kupski plov se prvi puta pojavila na cityportal.hr.