Prijava

Vaša prijava

Vatrogasna mladež iz Ribnice zauzela 13. mjesto na natjecanju u Italiji

[]

Stigli su rezultati vatrogasne olimpijade odnosno 24. međunarodnog natjecanja vatrogasne mladeži Međunarodne zajednice i spasilačkih službi održane u Italiji, a na kojem je boje Hrvatske, Zagrebačke županije i Velike Gorice branila muška mladež iz DVD-a Ribnica. Ekipe su se natjecale u segmentima vježba s preprekama i štafeta te ih uspješno odradili.

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice javili su kako je naša gorička ekipa osvojila 13. mjesto, a dok je prijateljski DVD Ostrna, koji je također nastupio u konkurenciji muške mladeži i predstavljao našu županiju na ovom prestižnom vatrogasnom natjecanju, plasirao se na 10. mjesto.

– Ekipa je dala sve od sebe, predano su i požrtvovno odradili ovu rolu – istaknuli su iz DVD-a Ribnica po završetku vježbe.

Foto: DVD Ribnica

Također, Hrvatsku je u ženskim timovima predstavljala ekipa iz DVD-a Bedekovčina, a cure su ostvarile 5. mjesto.

U zajedničkom poretku (muški i ženski), hrvatski timovi smjestili su se na sljedeće pozicije. DVD Ostrna na 11. mjesto, DVD Ribnica na 16. mjesto te DVD Bedekovčina na 19. mjesto.

Foto: FB DVD Ostrna

Spomenimo kako se natjecanje održalo na gradskom stadionu u Borgo Valsugani, a sudjelovali su natjecateljski timovi iz 22 države – od Portugala do dalekog Japana. Iz tih zemalja je stiglo 53 timova, s preko 630 mladih natjecatelja i 66 sudaca.

– Natjecanja vatrogasne mladeži bitan su dio hrvatskog vatrogastva jer su zalog budućih vatrogasnih kadrova. Mi smo u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici toga itekako svjesni i kontinuirano ulažemo u rad s mladima, a upravo kroz natjecanja dobrovoljna vatrogasna društva pokazuju svoju snagu i usmjerenost prema ovom časnom i humanom poslu. Ponosni smo što su čak tri naša odjeljenja sudjelovala na Međunarodnom natjecanju vatrogasne mladeži – istaknuli su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Mnogi navijači iz svih dijelova zemlje došlo su bodriti mlade vatrogasce, a s tribina vijorila se i hrvatska zastava i orila navijačka pjesma.

Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica

 

Ova objava Vatrogasna mladež iz Ribnice zauzela 13. mjesto na natjecanju u Italiji se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Upute za preuzimanje potvrda za učenike iz e-dnevnika