Prijava

Vaša prijava

Grade se Gradići: Svi ostali, kapetan se ne da ni sa 42, a pomoći će i Kurilovec

[]

Dva dana nakon rivala po rangu Mraclina i njihova trenera Marka Biljana, s pripremama za novu sezonu krenuli su i nogometaši Gradića. Zoran Tomčić ostao je na klupi i to je definitivno najbolja vijest za klub iz sela na rubu grada. Nakon što je odradio vrlo dobro proljeće, pa na kraju uspio i spasiti klub od potonuća u niži rang, Tomčić kreće u novu epizodu svoje bogate nogometne priče, u nove izazove, kojih će biti koliko ti srce želi…

– Dojam je da liga nikad nije bila jača, zato moramo napraviti sve da što spremniji dočekamo sezonu. Želja je što prije dograbiti ta 33 boda, što je u pravilu dovoljno za ostanak u ligi – poručuju iz kluba na početku nove kampanje.

Uz trenera Tomčića, u Gradićima je ostao i kompletan kadar koji je završio prošlu sezonu, a tako će i ostati. Nesvakidašnja pojava u svijetu nogometa, ali doslovno niti jedan igrač nije napustio klub! Doduše, Gradićani su kraj prošle, vrlo turbulentne sezone dočekali s poprilično skraćenom rotacijom, ali važno je da kostur momčadi ostaje na okupu. Uključujući i kapetana Krešimira Budimira, koji ne odustaje od nogometa ni sa 42 godine u životnom kalendaru…

Sam početak priprema nije prošao u osobitoj gužvi, budući da se na prvoj prozivci pojavilo 15 igrača, no dobre vijesti kažu kako u Gradiće stižu nova tri igrača. Dario Fras je 28-godišnji golman, a u Gradiće je došao iz zagrebačkog HAŠK-a, prije kojega je bio i u Poletu iz Svete Klare, Nuru, Ravnicama i Hrvatskom dragovoljcu. Iz Trnja je došao 18-godišnji vezni igrač Josip Vodopijak, koji je prošao školu HD-a, ali i Gorice, dok se iz Meštrice vraća 20-godišnji Noa Prosenjak, koji je posljednje dvije sezone skupljao iskustvo u jednom rangu niže.

– Očekujemo i tri do četiri igrača koja će doći na posudbu iz Kurilovca, s kojim smo dogovorili suradnju. O tome će na Udarniku odlučivati kad dođe do skraćivanja njihova kadra, a mi ćemo s tim igračima i zatvoriti naš kadar za sljedeću sezonu – kažu iz NK Gradića.

Prva pripremna utakmica dogovorena je za srijedu, 7. kolovoza, kad će Gradići gostovati kod Klasa u Mičevcu. Turneja po našem kraju nastavit će se četiri dana poslije gostovanjem kod Bune, a zatim i kod Meštrice. Sezonu će Gradići otvoriti 18. kolovoza, utakmicom županijskoga Kupa protiv Pribića, a četiri dana prije Stupnika na otvaranju prvenstva igrat će se i protiv lokalnih rivala iz obližnje Odre.

Ova objava Grade se Gradići: Svi ostali, kapetan se ne da ni sa 42, a pomoći će i Kurilovec se prvi puta pojavila na cityportal.hr.