Prijava

Vaša prijava

FOTO Radi se novi, dodatni peron na goričkom autobusnom terminalu

[]

U utorak su krenuli radovi na izgradnji novog, dodatnog perona na autobusnom terminalu u Velikoj Gorici. Naime, po uvođenju novog prijevoznika na lokalnim linijama ukazala se potreba za dodatnim peronima obzirom da je dodano i nekoliko novih linija, a uz želju i potrebu da se maksimalno vozni redovi usklade sa potrebama korisnika, ističu iz Grada Velika Gorica.
Novi peron uređuje se s lijeve strane uz postojeći peron broj 8, a koji će biti u dužini 10 metara i širine 3,6 metara.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Većinom se iskorištava postojeća površina kolnika, a dio novog kolnika predviđa se na dijelu površine za pješake. Novi peron od kolnika će biti visinski odvojen postavljanjem cestovnih rubnjaka koji se postavljaju tako da je gornja površina rubnjaka visinski izdignuta od kolnika 12 cm. Uzdužni i poprečni pad kolnika novog perona zadržava se prema postojećem stanju. Uzeto je u obzir prometovanje autobusa javnog gradskog prijevoza u dužini 12 metara – objašnjavaju iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet te dodaju:

– Sukladno tome peron je označen žutom linijom u dužini 10 metar, kako svojim prednjim dijelom, koji se prilikom mirovanja u prometu nalazi na pješačkoj stazi, ne zaklanja zadnja vrata autobusa koji se nalazi na ‘brzom’ peronu. Uz novi autobusni peron uređuje se postojeći autobusni peron ‘brze’ linije – kažu iz Grada.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Osim uređenja perona uređuje se i horizontalna te vertikalna signalizacija. Radove izvode djelatnici VG Komunalca, a koji bi trebali biti gotovi u utorak.

Za vrijeme trajanja radova ZET-ova ‘brza linija’ 330 za stajalište koristi peron broj 10 na kojem se zaustavlja i autobusna linija 268.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

 

Ova objava FOTO Radi se novi, dodatni peron na goričkom autobusnom terminalu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.