Prijava

Vaša prijava

U Parizu otvaranje pa – veslanje! ‘Sačuvao sam nešto baruta u sebi i za dalje…’

[]

Četvrti put Damir Martin (36), naš sugrađanin, velikogorički zet, nastupa na Olimpijskim igrama, a već četvrti put propustio je otvaranje. Dobro, generalno gledajući ovoga puta nije baš ni imao što propustiti, ali takva je općenito sudbina veslača na Igrama. Oni uvijek u akciju idu prvi, već prvoga dana u jutarnjem terminu, a pripreme za tako važan nastup ne dopuštaju višesatno stajanje na ceremoniji otvaranja…

Damir Martin, prvi hrvatski sportaš koji je nastupio u Parizu, dakle, bio je u to vrijeme u krevetu, odmarao se za prvu utrku u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Došao je na start maksimalno spreman i odveslao sjajnu utrku, koju je okončao na drugome mjesto. Pobijedio je Rumunj Mihai Chiruta s tri sekunde bržim vremenom, a na cijelih šest, odnosno sedam sekundi zaostatka bili su trećeplasirani Litavac Bieliauskas te četvrti Slovenac Žvegelj.

U četvrtfinale je Martin tako ušao sa sedam sekundi prednosti, budući da četvrti iz svake kvalifikacijske utrke ide u repasaž.

– Drago mi je što znam gdje sam sad. Ubijala me neizvjesnost od zadnje regate do sad. Znao sam da napredujem, ali ne i koliko. Zadovoljan sam početkom utrke i prijelaznom u sredinu. Ništa se nisam čuvao, tiskao sam se koliko je išlo. Pokušao sam stisnuti Rumunja, vidjeti kako diše, ali vidim da diše. Trebat ću doraditi nastup kako bih ga dobio – rekao je Martin i dodao:

– Zadovoljan sam, dobro sam se oporavio. Za tri dana je iduća utrka, četvrtfinale. Sad je već bila ozbiljna borba, ali nema više laganih utrka, ovo su Olimpijske igre. Nadam se da će vrijeme biti malo ljepše, iako ni ovo nije loše. Idemo utrku po utrku.

Na prethodna tri nastupa na Igrama u pravilu je Martin dolazio do medalja, počevši od srebra u četvercu u Londonu 2012., preko srebra u samcu u Riju 2016., pa sve do bronce u samcu 2021. godine. I zna kako se ponašati u ovom okruženju, tu je već doma.č

– Igre uvijek izvuku postotak više koji se negdje skriva. Kako se finale bliži, taj je postotak viši. Još imam nešto baruta u rezervi kako bih eksplodirao kad bude trebalo. Sada sam procijenio da za to nije bilo potrebe – zaključio je Martin.

Ova objava U Parizu otvaranje pa – veslanje! ‘Sačuvao sam nešto baruta u sebi i za dalje…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.