Prijava

Vaša prijava

Rudeš na generalnoj probi: Vidović rješava i zadnje dvojbe za prvih 11

[]

Za točno tjedan dana bit ćemo u iščekivanju prve utakmice HNK Gorice u novoj sezoni SuperSport HNL-a, jer pauza je nikad duža, nimalo po guštu ljubiteljima domaćeg nogometa. Samo tjedan dana ostalo je do trenutka kad će krenuti ogled Gorice i Varaždina, a to je idealan razmak da trener Rajko Vidović u posljednjoj pripremnoj utakmici napravi rekapitulaciju učinjenog kroz posljednjih pet tjedana. I da razriješi i posljednje dvojbe oko početnih 11 za otvaranje prvenstva…

Gorica će u subotu od 19 sati igrati protiv Rudeša, koji se priprema za SuperSport 1. NL i pokušaj da se ekspresno vrati u najviši rang, pa bi trebao poslužiti kao idealan sparing partner u jednoj ovakvoj utakmici. Vidović će veći dio minutaže dati igračima koji su u prvom planu u ovom trenutku, pa ćemo jasno moći vidjeti i kako stvari trenutačno stoje po tom pitanju. Tko je u prvom, tko u drugom planu, tko negdje između, jer ima i takvih. Smješteni su na pozicijama iznad kojih se stavlja znak upitnika,

Prva takva odnosi se na ulogu prvoga golmana. Sudeći prema dosadašnjim utakmicama, prvi izbor stožera u ovom je trenutku 35-godišnji Božidar Radošević, kojem će leđa čuvati Ivan Banić i Karlo Žiger. Na prvu je to neobična odluka, jer Banić je prošle jeseni bio ponajbolji golman lige, a još je i zanimljiv tržištu, možda bi ga se moglo prodati… Međutim, očito se upravo to posljednje pokazalo detaljem koji je presudio u Radoševićevu korist, budući da je Banić stalno u pričama o transferu, na odlasku. Koji se, naravno, i može i ne mora dogoditi…

Budući da je Dino Mikanović došao osam dana prije Varaždina, za vjerovati je da neće biti u idealnoj formi već do početka prvenstva, pa u obrambenoj liniji zapravo postoji samo jedna dvojba. Mario Matković je prva opcija na desnom boku, Dino Štiglec “zabetoniran” na lijevom, kao i Mario Maloča u srcu obrane. Pitanje je tako jedino hoće li uz njega biti Mateo Leš ili Krešimir Krizmanić, kod kojeg je priča slična kao i kod Banića. Priča se o transferu, najavljuje odlazak, a Vidović želi igrače na koje će sigurno moći računati.

Kapetan Jurica Pršir bit će ključna figura u veznom redu, za početak na poziciji “šestice”, zadnjeg veznog, a uz njega bi trebali ordinirati Luka Kapulica i oporavljeni Merveil Ndockyt. Tu se kao ozbiljne opcije nameću 21-godišnji Vinko Skrbin, koji je kroz pripreme pokazao puno toga dobroga, kao i 17-godišnji Luka Vrzić, koji može i na desetku i na krilo. Opcija je svakako i Vito Čaić, Velikogoričanin pristigao na posudbu iz Dinama, koji može pokriti i ofenzivniju i defenzivniju poziciju.

Ako to ne bude mladi Vrzić, na desnom krilu prvi izbor bit će ili Martin Šlogar, HNL debitant pristigao sa Cipra, ili energični i vrijedni Valentino Majstorović. Lijevo najbolju startnu poziciju ima Ante Matej Jurić, kojem će za vratom puhati Toni Majić, talentirani dribler iz Dinamova kontingenta, dok je pozicija u vrhu napada rezervirana za Marka Kolara. Povratnik u HNL imat će konkurenciju u vidu Caija Cruza, ali i Jurić, kojem je to i primarna pozicija.

Koliko su sve to točna predviđanja, doznat ćemo već večeras. Od 19 sati, na Gradskom stadionu, uz besplatan ulaz, vidjet ćemo kakva Gorica ulazi u novu sezonu.

Ova objava Rudeš na generalnoj probi: Vidović rješava i zadnje dvojbe za prvih 11 se prvi puta pojavila na cityportal.hr.