Prijava

Vaša prijava

Dinamo osvojio Trofej Turopolja: Uvjerljivi do finala, još uvjerljiviji u finalu

[]

Nakon dva dana kvalitetnog nogometa na pomoćnim terenima Gradskog stadiona, utakmicama konačnog raspleta u subotu završio je 24. Trofej Turopolja, tradicionalni juniorski turnir koji je i ove godine okupio jako lijepo društvo. Pobjedu je na kraju odnio Dinamo, i to prilično uvjerljivo, kako kroz skupinu, tako i u subotnjem finalu.

Modri klinci u grupi su prvo uvalili pet komada vršnjacima iz Maribora (5-2), a onda i sa čistih 3-0 sredili Varaždin. Uvjerljivo su ušli u finale, u kojem ih je čekala Lokomotiva, pobjednik skupine u kojoj su bili i Slaven Belupo te domaćin Gorica. U finalu je Dinamo ostvario i najuvjerljiviju pobjedu na turniru, slavio je 4-0 i više nego zasluženo ovogodišnji trofej odlazi u Maksimir.

U utakmici za treće mjesto Maribor je slavio rezultatom 3-1 protiv Gorice, koja je tako svoj turnir završila s pobjedom i dva poraza u vrlo ozbiljnoj konkurenciji.

Za najboljeg vratara turnira izabran je Dinamov Antonio Rajić, najbolji strijelac s tri postignuta pogotka iz igre bio je Taj Rožić Šuligoj iz Maribora, a titulu najboljeg igrača turnira odnio je Petar Andrić iz Dinama.

Nagrade sucima Ivanu Marinčeviću, Ivanu Mireniću i Noi Bobanu te delegatu Anti Šapini uručio je voditelj Nogometne škole HNK Gorice Marko Radanić, dok su nagrade, medalje i pehare za momčadi podijelili Neven Karas, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice, predsjednik Gorice Nenad Črnko, predsjednik Nogometnog saveza Velike Gorice Željko Mihalj te viši stručni savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić.

Najbolji pojedinci s ovogodišnjeg turnira na poklon su dobili statue, lopte i Alpas sportsku opremu koju im je uručio tehnički direktor Gorice Darko Blažinčić.

Svi rezultati (grupna faza):
Dinamo – Maribor 5:2
Slaven Belupo – Lokomotiva 0:0
Dinamo – Varaždin 3:0
Gorica – Slaven Belupo 4:1
Maribor – Varaždin 2:1
Lokomotiva – Gorica 2:1

Utakmica za treće mjesto:
Maribor – Gorica 3:1

Finale:
Dinamo – Lokomotiva 4:0

Ova objava Dinamo osvojio Trofej Turopolja: Uvjerljivi do finala, još uvjerljiviji u finalu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.