Prijava

Vaša prijava

Tri goričke manifestacije Zagrebačka županija podržala s 21 tisućom eura

[]

Goričke večeri , Mjesed mladih i VG Fest te 23. Gastro Turopolja, gradske su manifestacije koje su ostvarile potporu Zagrebačke županije kao jedne od manifestacija koje su značajne za turističku ponudu ‘Zelenog prstena’. Za organizaciju manifestacija, Pučko učilište je dobilo 9 tisuća eura potpore, a Turistička zajednica za VG Fest financijsku potporu od 7 tisuća eura.  Udruženje obrtnika Velika Gorica dobilo je tako 5 tisuća eura za organizaciju ovogodišnjeg Gastra koji će biti od 7. do 13. listopada.

Rezultati su to Javnog natječaja kojeg je objavila Zagrebačka županija, a na koji su se mogle prijaviti županijske javne ustanove, gradovi i općine, turističke zajednice i udruženja obrtnika, a koji organiziraju manifestaciju na njezinom području. Za tu namjenu osigurano je 150 tisuća eura financijske potpore.

– Cilj ovih potpora je poticati turističku djelatnost u lokalnim jedinicama te na taj način obogatiti turističku ponudu županije, sačuvati i oživjeti kulturu, tradiciju i narodne običaje te promicati razvoj turizma – ističu iz županije.

Uz goričke manifestacije potporu su ostvarile još i 20. Bučijada u Ivanić-Gradu, Dani vina 2024. u Jastrebarskom, Kaj su jeli naši stari u Vrbovcu, 198. Samoborski fašnik, Dani Jelačića u Zaprešiću, Stara jela z Dugog Sela te 24. Svetonedeljska fišijada, a cjelokupni popis dostupan je ovdje.

Ova objava Tri goričke manifestacije Zagrebačka županija podržala s 21 tisućom eura se prvi puta pojavila na cityportal.hr.