Prijava

Vaša prijava

Rukometaši krenuli! Prvo preskočiti Kinu, pa juriš na jedini cilj – Ligu za prvaka

[]

Od 18 igrača na popisu trenera Mateja Miškovića za novu sezonu rukometaša Gorice, na prvom treningu na pripremama pojavilo se njih 15. Trojica su izostala opravdano, jer Mislav Turčić na pripremama je s prvakom Zagrebom, novi desni vanjski, 18-godišnji Marko Grubišić, priprema se s reprezentacijom za nastup na Europskom prvenstvu za mlađe juniore, a Maksimilijan Jurić priključit će se kad se oporavi od ozljede.

Kako je najavio trener Mišković, program za šest tjedana priprema postoji, no postoje i mogućnosti za manje promjene.

– Puno toga dogovarat ćemo u hodu, pri čemu ćemo prva dva tjedna krenuti malo lakšim ritmom, nakon čega slijede dva najnapornija tjedna. Trenirat ćemo i dvaput dnevno, sve u našoj dvorani, i napraviti sve da se što bolje pripremimo za početak prvenstva – kaže trener, koji je u program ubacio i cijeli niz pripremnih utakmica.

Gorica će tako s uigravanjem krenuti 10. kolovoza protiv reprezentacije Kine, nakon čega će igrati protiv Metalca i Dugog Sela, a već sredinom kolovoza odigrat će i jednu utakmicu Kupa. U posljednjih desetak dana priprema Goričani će sudjelovati na turnirima u slovenskoj Dobovi i u Bjelovaru, a u međuvremenu se možda dogodi i još poneko pojačanje, s obzirom na odlazak Ivana Laljeka u kutinsku Moslavinu.

Prije njega otišli su Kajo Cikatić i Matej Svržnjak, a došli su Marin Lisac, Jakov Neralić, Matej Komljenović te Marko Grubišić. Tu su i dalje kapetan Ceković, zatim Čakarić, Dujić, Malin, Turkalj, Starčević, Solariček, Barišić, Sorić…

– Željeli smo dovesti mlade i ambiciozne igrače, gladne rada i pobjeda, a u tome smo i uspjeli. Uvjeren sam da će sve to ići u dobrom smjeru, a tržište ćemo i dalje pratiti te reagirati ako se ukaže prilika. Cilje se zna, želimo izboriti Ligu za prvaka – zaključio je trener Mišković.

Foto: Igor Đuran/01portal

Ova objava Rukometaši krenuli! Prvo preskočiti Kinu, pa juriš na jedini cilj – Ligu za prvaka se prvi puta pojavila na cityportal.hr.