Prijava

Vaša prijava

Lada iz Pariza: ‘Puno je posla, ali Damirova Ivana i ja idemo navijati za njega!’

[]

Imamo u Parizu našeg Damira Martina, ponosimo se kao svojim i Giovannijem Cernogorcem, nastupom i emocijom koju je ponudio trostruki gorički sportaš godine, a svoje ljude imamo i na još nekim pozicijama u olimpijskom svijetu Pariza 2024. Lada Rojc u svojstvu FIFA instruktora za suđenje sudjeluje u ovoj olimpijskoj priči na svoj, ali i nogometni način.

– Danas su točno dva tjedna otkad sam stigla u Pariz. Iako su Olimpijske igre svečano otvorene u petak, 26. srpnja, nogometni turnir počeo je već dva dana ranije. Jedan dan igra se muški dio turnira, u kojem su četiri skupine, pa jedan dan ženski dio turnira sa tri skupine, pa jedan dan slobodan – javila se Lada iz okolice Pariza.

Ljudi iz FIFA-e smjestili su se u Paris Country Clubu, u metropolitanskom području Pariza, a nogometni turnir igra se po cijeloj Francuskoj, na sedam stadiona, u Marseilleu, Lyonu, Parizu, Bordeauxu, Saint-Etienneu, Nici i Nantesu.

– U utorak je završio grupni dio muškog turnira, a u srijedu završavaju i cure, što je za mene ipak zanimljivije. Naime, u ženskom turniru su sve najbolje ženske seniorske reprezentacije na svijetu, njih 12, dok se kod nogometaš igra u kategoriji U-23, plus tri starija igrača. Od poznatijih igrača, ovdje nastupa Lacazette za Francusku, Hakimi za Maroko, Otamendi i Alvarez za Argentinu… – izvještava naša bivša sutkinja i dugogodišnja suradnica FIFA-e.

Olimpijski dani Lade Rojc poprilično su ispunjeni, s relativno malo slobodnog vremena, u društvu nekih poznatih lica.

– Ujutro idemo na taktičke sudačke treninge, plus sudački fitness dio, a poslijepodne gledamo i analiziramo utakmice. Nakon svakoga kola imali smo “briefing”, a vide se i plodovi tog rada, jer suđenjem smo zasad jako zadovoljni – kaže Lada i dodaje:

– Ima nas i iz regije nekoliko, družimo se, radimo… Evo, šaljem fotku na kojoj sam s tom ekipom. Slijeva na desno stoje Slovenac Robi Forjančić, koji se bavi IT-jem, naš ⁠Ivan Bebek, koji je VAR sudac ovdje, ⁠Almira Spahić, pomoćna sutkinja iz BiH koja živi i radi u Švedskoj, naš Goričanin ⁠Marko Ivaci, ovdje kao replay operator u VAR-u, pa Jelena Cvetković, sutkinja iz Srbije, te ⁠Milorad Mažić, najbolji sudac s ovih naših prostora, o kojem nema potrebe puno trošiti riječi…

Najveći dio posla društvo iz nogometa već je odradilo, eliminacijski dio turnira bit će prilika i za “izvannastavne aktivnosti”.

– Da, nakon što završi grupni dio ženskog turnira, malo ćemo odahnuti, budući da više neće biti toliko utakmica. Ostala su nam još četvrtfinala, polufinala i utakmice za medalje. Nadam se da će u svemu tome biti i više vremena za obilazak drugih borilišta, budući da s našim akreditacijama možemo na gotovo sva natjecanja. Dobro, neće nas baš pustiti na tenis ako igraju Nadal i Đoković ili ako Amerikanci igraju košarku, ali sve ostalo nam je dostupno – kaže Lada, kojoj Marko Ivaci nije i jedino goričko društvo u Parizu.

– Dogovaram se s Ivanom Cvetnić, odnosno Martin, da odemo zajedno pogledati polufinale njezinog dragog supruga i našeg sugrađanina Damira. Nadamo se da ćemo zajedno gledati i finale, da ćemo ga pratiti do kraja, nadamo se i proslaviti medalju. Ma, zapravo, sigurna sam da ćemo je proslaviti… – priča Rojc, uz dodatak koji je stigao u utorak navečer.

– Voljela bih uhvatiti i još malo rukometa i vaterpola…

Već jutro poslije stigla je nova fotografija, ogled rukometaša Hrvatske i Njemačke pratila je iz dosta dobre pozicije…

Neće Lada tako brzo doma, uživat će u svijetu olimpizma sve do kraja turnira, a to znači da je pobjegla od vrućina koje nas maltretiraju već tjednima.

– je, vrijeme u Parizu je bolje nego u Hrvatskoj, u smislu da nije tako vruće. Iako, bude i toga… – završila je svoj prvi pariški izvještaj Lada Rojc.

Ova objava Lada iz Pariza: ‘Puno je posla, ali Damirova Ivana i ja idemo navijati za njega!’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.