Prijava

Vaša prijava

Županijskim sredstvima u Pokupskom će se opremiti i urediti društveni domovi

[]

Zagrebačka županija nedavno je svojim gradovima i općinama dodijelila 3,5 milijuna eura vrijedne ugovore za realizaciju 108 projekta iz sfere prometa i komunalne infrastrukture, opremanja poduzetničkih zona, financiranja EU projekata te razvoja infrastrukture u ruralnim područjima. Među potpisnicama ugovora je i Općina Pokupsko koja planira uređenje i opremanje društvenih domova. Načelnik Božidar Škrinjarić ističe kako sa županijom imaju jako dobru suradnju.

– Prijavili smo nekoliko projekata, a niti jedan nam nije odbijen. Županija uistinu vodi brigu o tome da nam pomogne. Dobivenim sredstvima uredit ćemo naš društveni dom koji se nalazi na samom ulazu u Pokupsko. Uredit ćemo fasadu i okoliš doma. Idući projekt je opremanje društvenih domova u iznosu od oko 29 tisuća eura. U svakom našem naselju nastojimo sagraditi jedan društveni dom kojeg će mještani moći koristiti – istaknuo je Škrinjarić.

Foto: Zagrebačka županija

Općina ima u planu i jedan kapitalni projekt kojeg će podržati i županija.

– Riječ je o rekonstrukciji i izgradnji vatrogasnog doma u Pokupskom, a projekt je vrijedan oko 1,4 milijuna eura. Dom se nalazi u centru Pokupskog na lokaciji kraj toplane, a dobili smo 50 tisuća eura. Također prijavili smo i projekt Edukacijskog centra za razvoj poljoprivrede koji bi se nalazio pored crkve, na mjestu strog ruševnog objekta. Dobili smo 13 tisuća eura za početak projekta i pripremu dokumentacije – dodao je načelnik Škrinjarić.

Ovim ugovorom Pokupsko je za projekte dobilo više od 100 tisuća eura.

Ugovore gradonačelnicima i načelnicima uručio je župan Stjepan Kožić te im zahvalio što osmišljavaju projekte i prijavljuju ih na javne pozive i natječaje Zagrebačke županije.

– Zahvaljujući ovim sredstvima gradovi i općine mogu realizirati svoje projekte kojima se jača gospodarstvo, potiče ravnomjeran razvoj svih dijelova županije te podiže razina kvalitete života građana – istaknuo je Kožić.

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk zahvalio se na dodijeljenim sredstvima te poručio kako je Zagrebačka županija predvodnik gospodarskog razvoja Republike Hrvatske. Podsjetio je na mnogobrojne mjere Vlade, važnost europskih sredstava, ali i kvalitetne programe i projekte jedinica lokalne i regionalne samouprave.

– Upravo sinergija svih razina vlasti, lokalne, regionalne i nacionalne preduvjet je uspjeha svake sredine pa i naše županije – zaključio je Turk.

*Tekst je dio programskog sadržaja ‘Moja županija’ nastao u suradnji sa Zagrebačkom županijom

Ova objava Županijskim sredstvima u Pokupskom će se opremiti i urediti društveni domovi se prvi puta pojavila na cityportal.hr.