Prijava

Vaša prijava

FOTO/VIDEO Javili se gorički vatrogasci iz Podgore, evo kako to izgleda iz njihove perspektive

[]

Stanje na svim požarištima na priobalju trenutno je puno bolje, javljaju iz Hrvatske vatrogasne zajednice. Jučer su tijekom dana u gašenju požara na području Tučepa sudjelovala tri protupožarna zrakoplova Canadair i dva protupožarna zrakoplova Air Tractor. Od zemaljskih snaga u gašenju je angažirano 306 vatrogasaca sa 77 vatrogasnih vozila.

– Vatrogasci su radili cijelu noć kako bi obranili objekte. U prilog nam ide smirivanje vjetra, ali i dalje je prisutna velika količina dima. Izvršit ćemo zamjenu snaga na požarištima i nastavljamo sa sanacijom – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te dodao da su u pripravnost stavljene vatrogasne snaga iz Međimurske, Varaždinske i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Foto: JVP Velika Gorica

Kao ispomoć u gašenju požara jučer su na izvanredne dislokacije upućene i vatrogasne snage iz Zagrebačke i Koprivničko-križevačke županije s ukupno 63 vatrogasaca i 21 vozilom. Među njima je i devet goričkih vatrogasaca koji su sinoć odmah po dolasku krenuli u akciju gašenja požara i spašavanja kuća.

– Dečki su sinoć nakon što su stigli u Podgoru krenuli u obranu kuća s ostalim kolegama. U jutarnjim satima prebačeni su u Park prirode Biokovo. Situacija je još uvijek napeta, ali pod kontrolom – javljaju iz goričke JVP.

Foto: JVP Velika Gorica

Požarom na Biokovu je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini oko 400 hektara.

 

Ova objava FOTO/VIDEO Javili se gorički vatrogasci iz Podgore, evo kako to izgleda iz njihove perspektive se prvi puta pojavila na cityportal.hr.