Prijava

Vaša prijava

Općini Kravarsko 22 tisuće eura za edukativne, kulturne i sportske aktivnosti vrtićanaca i školaraca

[]

Općini Kravarsko, Ministarstvo demografije i useljeništva dodijelilo je sredstva za provedbu projekta za provedbu edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda osnovne škole.

Provedbom ovog Pilot projekta nastoji se podupirati razvoj predškolske djelatnosti, a ujedno doprinijeti socijalnom i fizičkom razvoju najmlađih stanovnika općine.

– Za provedbu projekta dobili smo od ministarstva 22 tisuće eura, koje ćemo utrošiti na nabavu potrebne opreme za sportske aktivnosti, ali i kako bi osigurali stručnjake koji će provoditi besplatan program za djecu vrtićke i školske dobi. Radimo trenutno na strategiji plana i programa na koji će se način projekt provoditi – rekao nam je načelnik Općine Kravarsko, Vlado Kolarec.

Ugovore je predstavnicima jedinica lokalne samouprave u utorak u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu uručio ministar Ivan Šipić koji je istaknuo kako je ovaj pilot projekt javnog poziva svojevrstan nastavak dosadašnjih aktivnosti podrške općinama i gradovima za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti za koji je Vlada do sada izdvojila 13,48 milijuna eura za uključivanje više od 19 tisuća djece.

Ministarstvo demografije i useljeništva je za ovaj Pilot projekt javnog poziva izdvojilo 4.758.112,84 eura za 163 projekta općina i gradova diljem Hrvatske.

– Ovako velik odaziv općina i gradova na javni poziv, dokaz je kako naše lokalne zajednice prepoznaju vrijednost i potrebu za ulaganjima u edukaciju, kulturu i sport za djecu – poručio je ministar Šipić te istaknuo da ovakve inicijative doprinose socijalnom, emocionalnom i fizičkom razvoju naših najmlađih i najvrjednijih građana, što je iznimno važno za opstanak svih krajeva Hrvatske.

Ovaj projekt u općini Kravarsko provodit će se od 04. rujna 2024. godine do 31. kolovoza 2025. godine.

 

Ova objava Općini Kravarsko 22 tisuće eura za edukativne, kulturne i sportske aktivnosti vrtićanaca i školaraca se prvi puta pojavila na cityportal.hr.