Prijava

Vaša prijava

Damir Martin: Gotovo je. Moja veslačka priča ovime je završena…

[]

Još tijekom utrke u polufinalu Olimpijskih igrača, u trenucima kad je sve više zaostajao za konkurencijom, pa u jednom času, učinilo se, i odustao od borbe, svjestan da to nije to, bilo je jasno da će Damir Martin emotivno doživjeti ovakav rasplet. Došao je u Pariz sanjajući zlato, svoju četvrtu olimpijsku medalju, ali od toga neće biti ništa. U finale su išla prva trojica, a on je završio šesti, posljednji u svojoj skupini.

– Zahvalio bih svima na podršci koju su mi dali. Prvoj trojici koji su ušli u finale skidam kapu, oni su drugi svijet. Jesu mlađi, ali neću se na to izvlačiti. Bio sam spreman, još sam spreman, ali došla su neka nova vremena, novi klinci su preuzeli vrh svjetskog veslanja. Nije lako kada spoznaš da je prošlo tvoje vrijeme – kazao je Damir nakon što je izašao iz čamca, nekoliko puta duboko udahnuo i susreo se sa samim sobom.

– Zadovoljan sam početkom utrke, pogotovo prvih 500 metara, a onda sam na polovici utrke spoznao da ništa od finala i tu su me uzele malo negativne misli – priznao je Damir, dodavši kako će u B finalu, u borbi za sedmo mjesto, pokušati još jedanput izvući svoj maksimum.

Bit će to, kako sad stvari stoje, i posljednji put da će Damir Martin pokušati prelaziti vlastite granice u čamcu, u borbi s vodom…

– Dao sam sve od sebe, ali trenutno nisu baš pozitivne misli na pameti. Veseli me puno toga što me čeka dalje u životu, ali mislim da je moja veslačka priča s ovim zaokružena i završena – izgovorio je Damir Martin.

Nakon srebra u Londonu sa četvercem, pa onda i srebra u Riju, u onoj epskoj utrci, u kojoj ga je milisekunda dijelila od zlata, pa zatim još i bronce u Tokiju, godinu dana nakon teške operacije kuka, ova je njegova priča zaslužila sretniji završetak. Nažalost, život i sport ne pišu uvijek takve scenarije…

– Možda sam gledao previše filmova s tim nekim nerealnim super happy endom. Kad iz blata i prašine dođeš ipak gore, na sam svjetski vrh. A ne mogu reći da nisam bio na svjetskom vrhu. Tako da, dugo sam i bio gore i pokušavao sam doći do tog zlata. Ali evo, u skifu je to ipak malo drugačija priča. Tu su, kako se kaže, igrači malo jači – zaključio je Damir Martin.

Ne predomisli li se u međuvremenu, a ne treba ni tu opciju odbaciti, njegova posljednja utrka u karijeri na rasporedu je u subotu prijepodne. A onda će biti više vremena za suprugu Ivanu, kćerkicu Maru, ali i bebu koja dolazi…

Kapa do boda, majstore.

 

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ova objava Damir Martin: Gotovo je. Moja veslačka priča ovime je završena… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.