Prijava

Vaša prijava

Vidović: ‘Tražim od svoje momčadi da se nikoga ne boji! I da vjeruje u sebe’

[]

Točno 40 dana nakon što su se prvi put okupili na pripremama, nogometaši Gorice u subotu navečer (21 sat) istrčat će na travnjak glavnog terena svoga stadiona i otvoriti novu sezonu. Pod vodstvom Rajka Vidovića, trenera koji je Goricu vodio u posljednjih devet kola prošle sezone, upisavši tri pobjede, jedan remi i pet poraza s momčadi koja se značajno razlikuje od one koja kreće u novu sezonu.

– Trebalo bi mi desetak kola da mogu povlačiti prave paralele, ali činjenica je da je momčad dosta promijenjena. Dobili smo dosta mladosti, ali i četvoricu iskusnijih. Gledajući ovih šest prijateljskih utakmica iza nas, rekao bih da smo dosta življi, dosta kompaktniji, ali uvijek treba biti svjestan da su pripremne utakmice jedno, a natjecateljske nešto sasvim drugo. I zato ćemo odgovor na pitanje o razlikama zapravo dobiti tek nakon nekoliko prvih utakmica – kaže trener Vidović u predvečerje ogleda s Varaždinom na otvaranju prvenstva.

Pogled unatrag, na ovih proteklih 40 dana, puni ga optimizmom. Dobro je raspoložen, govor tijela svakako je ohrabrujuć…

– Veseli me što smo odradili sve zamišljeno. Imali smo šest tjedana priprema, odradili smo ih bez nekih velikih problema, nije bilo ozlijeđenih, pa smo plan i program uspjeli provesti u djelo. Kažem, omčad se dosta mijenjala, otišlo je nekoliko iskusnih igrača, ali ciljano smo dovodili i pojačanja, doveli nekoliko iskusnijih, ali istovremeno smo i vratili kući našu mladost, u smislu da su stigli i mladi Goričani Vito Čaić i Toni Majić. Želimo kroz ovu sezonu dati priliku mladim igračima, na njima je da se svatko izbori za sebe, iskoriste pruženo – ističe Rajko, koji će se često vratiti na mlade igrače, gdje god priča krene.

– Jako sam zadovoljan što svi dečki stvarno dobro rade, ozbiljni su, kako stari, tako i mladi. Jako sam zadovoljan načinom na koji su se uklopili i Skrbin, i Majić, i Sušak… Tu je i mali Vrzić, jako se podigao i Kapulica, a sve njih dobro vode ovi stariji, jako dobro surađuju.

Tražio je na početku priprema četiri-pet ozbiljnih pojačanja, a s ambicijama i kvalitetom da to budu stizali su prvo Martin Šlogar, zatim i Marko Kolar, da bi ovih dana stigli još i Dino Mikanović te Damjan Pavlović.

– Ne treba puno trošiti riječi o Mikanoviću, to je veliki profesionalac i top igrača, jako smo sretni što nam se pridružio. Puno će značiti i mlađim igračima, da ih vodi, jer puno toga je prošao. Što se tiče Pavlovića, trebao nam je igrač na toj poziciji, a radi se o izuzetno kvalitetnom igraču, koji je igrao ozbiljan nogomet, i bit će nam od velike pomoći – kazao je Vidović, pa ipak dodao:

– Čujem da predsjednik priča kako je Pršir na odlasku, to je i realnost, ali ja bih volio da se kapetan zadrži s nama što duže… S njim u kadru možemo biti jako dobri.

Upravo je Pršira kolega i spomenuo kao primjer novog lica Gorice, baš je njega zapamtio kako žestoko sprinta u obranu u prijateljskoj utakmici, pri rezultatu 3-0…

– Drago mi je što spominjete baš Juricu i tu situacija, ali ja to tražim od svih igrača. Pogotovo u ovoj situaciji, kad imamo puno odlazaka, kad je tu puno mladih igrača… Tražim timsku igru, svi moramo pomagati jedni drugima, jer bude li tako, neće se toliko ni osjetiti odlazak nekog pojedinca – uvjeren je Vidović.

Djeluje mirno, staloženo, ali na terenu, pogotovo uz teren, zna to izgledati i puno žešće, čak i tijekom priprema.

– Da, znam i zagalamiti ako zatreba. Ako ti, recimo, šest puta kažem da zatvoriš prvu stativu, a ti sedmi put zakasniš, priznajem da znam biti možda i malo neugodan… Ali sve to radim kako bih pomogao tom igraču, čime pomažem momčadi, a onda i samome sebi. Ali ne brinite, mi se razumijemo jako dobro – sa smiješkom kaže trener.

Ostaje za nadati se da će se dobro razumjeti i u subotu navečer, na otvaranju sezone.

– Prve utakmice uvijek su neizvjesne, teško je znati što očekivati, ali mi vjerujemo u sebe. Kao što smo dosta mijenjali mi, dosta je mijenjao i Varaždin, ali sudeći prema utakmicama iz pripremnog perioda, i dalje će Varaždinci igrati na sličan način. Opet imaju dobru momčad, poznatu po lijepom nogometu. Sigurno će doći ovdje sa željom da nas pobijede, ali ja ću tražiti od svoje momčadi da se nikoga ne bojimo, a kad igramo doma, da napravimo baš sve da dobijemo utakmicu. Bit će teško i neizvjesno, ali vjerujem u nas i u naš rad. I vjerujem da ćemo nastaviti i u prvenstvu na tragu onoga što smo pokazivali tijekom priprema – kazao je Rajko Vidović i zaključio u jednoj rečenici:

– Veselim se početku prvenstva, dobro smo radili i spremni smo, jedva čekam da krenemo.

Ova objava Vidović: ‘Tražim od svoje momčadi da se nikoga ne boji! I da vjeruje u sebe’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.