Prijava

Vaša prijava

Trešnjevka slaže “mali Udarnik” za prvu ligu: Otišla i Bernarda Mostarlić!

[]

Tjedan dana prije nego što će krenuti pripreme za novu sezonu rukometašica Udarnika, slučajan susret s društvom iz kluba ponudio je mini ekskluzivu koja neće obradovati ljubitelje sporta u ovome gradu.

– Bernarda Mostarlić više nije naša igračica…

Nije prošlo više od nekoliko dana da smo doznali kako Ivan Laljek napušta redove rukometaša Gorice, a sad je na odlasku i (po)najbolja igračica u svlačionici Udarnika. Cura iz Donje Lomnice, koja igra na poziciji lijeve vanjske, odlazi nakon tri sezone u Udarniku, u koji je u ljeto 2021. došla iz Samobora. Svoju rukometnu priču počela je u Gorici, pa prešla u Lokomotivu, a ime petoga kluba u njezinoj karijeri, nakon svega, i nije osobito iznenađenje.

Berni, naime, odlazi u Trešnjevku. Koju sad već polako možemo početi nazivati i “malim Udarnikom”. Na zimu su, naime, u klub koji je prošle sezone izborio povratak u najviši rang otišle Lena Dunđerović, Ella Bajkuša i Nikolina Laco, a sad im se pridružila i Bernarda Mostarlić. Prvotni plan bio je da sve njih vodi bivši trener Udarnika Dario Zrnić, ali nakon nešto više od mjesec dana dogovor je poništen i Zrnić je odlučio preuzeti rukometaše Maksimir Pastele, koji nastupaju u drugom rangu…

U svakom slučaju, bit će situacija da se na prvoligaškim parketima zajedno u sedmorci nađu čak četiri dojučerašnje igračice Udarnika!

Istovremeno, naš klub kreće dalje s brojčano dobro popunjenim kadrom. Jedina nova igračica zasad je Bruna Budan, golmanica koja je došla iz Samobora, voljeli bi u klubu dovesti i još jednu, eventualno dvije nove igračice, ali lako je moguće i da to bude to. Orijentacija kluba je na mlade igračice, na cure koje su se dokazale kroz državna prvenstva u mlađim kategorijama, s naglaskom na generaciju 2008.

Nova trenerica Ljiljana Ivaci u tom je smislu idealan odabir, jer ona je i dosad vodila tu generaciju, a prostor će tražiti i za neke još jednu godinu mlađe igračice, poput reprezentativke Lune Gojak i još nekolicine vrlo talentiranih djevojaka.

Trenerica Ivaci okupit će djevojke 12. kolovoza u 19 sati u Gradskoj dvorani, u kojoj će se i trenirati sve do početka prvenstva, u kombinaciji s obližnjim Gradskim stadionom, oko kojega će igračice trčati, a u goričkim krugovima poznata biciklistica Ljilja sve će to pratiti, naravno, na biciklu!

Prvi službeni test na rasporedu je već 28. kolovoza, kad se igra prvo kolo Kupa, u kojem u Velikoj Gorici gostuje Jamnica iz Pisarovine. Prođu li “udarnice” tu prepreku, tjedan dana poslije kao gost će ići na boljeg iz okršaja dvaju novih prvoligaša, Zeline i – Trešnjevke! Eto, tako to valjda izgleda kad se isprepletu sudbine dvaju klubova…

Prvenstvo će početi 21. odnosno 22. rujna, te kup utakmice poslužit će kao dobra priprema za izazovnu sezonu, u kojoj će opet biti važno jedino – biti što bolji!

Ova objava Trešnjevka slaže “mali Udarnik” za prvu ligu: Otišla i Bernarda Mostarlić! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.