Prijava

Vaša prijava

Za vikend čak 44 prometna prekršaja – od prometnih nesreća pa do vožnje bez dozvole

[]

Kao i svakog vikenda, pa tako i ovog, velikogorička policija je provela akciju „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“, a utvrdili su 37 ciljanih prekršaja.

– 1 prekršaj vožnje vozilom pod utjecajem alkohola

– 1 prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje

– 29 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom

– 3 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje

– 1 prekršaj nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje

– 2 prekršaja nepoštivanje crvenog svjetla vozača vozila

Također je utvrđeno i 7 ostalih prekršaja iz domene prometa pa je ukupno utvrđeno 44 prometna prekršaja. Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, privremeno im je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa.

A zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje, uhićen je jedan vozač i uz Optužni prijedlog prepraćen je na Općinski sud.

Policija je za vikend zaustavila i muškarca pod utjecajem alkohola. Naime, u nedjelju 04.08. u 18:15 sati, muškarac starosti 69 godina, upravljao je osobnim vozilom kolnikom Ulice Slavka Kolara u Velikoj Gorici. Nadzorom je utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 0,71 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10 g/kg. Privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i isključen je iz prometa te mu je uručen Obavezni prekršajni nalog.

Tijekom vikenda dogodilo se 5 prometnih nesreća, od čega tri s materijalnom štetom i dvije s ozlijeđenim osobama, od čega su tri osobe zadobile lake tjelesne ozljede.

Ova objava Za vikend čak 44 prometna prekršaja – od prometnih nesreća pa do vožnje bez dozvole se prvi puta pojavila na cityportal.hr.