Prijava

Vaša prijava

U Vrbovcu svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja

[]

U organizaciji Hrvatskog časničkog zbora Vrbovec svečano je obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Obilježavanje je započelo svetom misom za poginule i umrle hrvatske branitelje u župnoj crkvi sv. Vida, nakon čega je u Narodnoj knjižnici Vrbovec otvorena izložba pod nazivom „Da se ne zaboravi“ na kojoj su izložene fotografije poginulih branitelja vrbovečkog kraja. Prilikom otvaranja izložbe uvodno se obratio predsjednik HČZ-a Vrbovec Milorad Milenković, a izložbu je otvorio brigadni general Rudi Stipčić, ratni zapovjednik Operativne grupe Posavina.

U čast poginulih branitelja vrbovečkog kraja održan je mimohod sjećanja vrbovečkim ulicama u kojem su sudjelovali članovi obitelji poginulih branitelja, pripadnici ratnih postrojbi HV-a, povijesnih postrojbi HV-a, članovi braniteljskih udruga i brojni uzvanici, a paljenjem svijeća kod spomenika Hrvatska kocka odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima.

U ime Zagrebačke županije obilježavanju je nazočio zamjenik župana Damir Tomljenović, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade RH i predsjednika Hrvatskog sabora.

Tomljenović je u svom obraćanju istaknuo kako je Oluja operacija koja mora biti upisana u kolektivnu svijest cijelog hrvatskog naroda, a pogotovo mlađih generacija. Posebno se osvrnuo na sve poginule branitelje i naglasio kako kao društvo moramo voditi brigu o obiteljima svih poginulih i nestalih branitelja.

Ova objava U Vrbovcu svečano obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja se prvi puta pojavila na cityportal.hr.