Prijava

Vaša prijava

Boksački spektakl u Buni: U ring će Ivica, ali i njegov sedmogodišnji sin Emanuel!

[]

Pošteno je već zagazio u četrdesete, u razdoblje života kad sportaši gotovo u pravilu uživaju u penziji, ali Ivica Bačurin se ne da. Ljubav prema boksu ne posustaje, a njegove uloge u toj priči samo se gomilaju. On je boksač, on je trener, ali on je i organizator boksačkih priredbi. Jednu takvu, posebno srcu dragu, organizira praktički u svom dvorištu.

– Tako nekako, jer igralište u Maloj Buni je doslovno odmah pokraj moje kuće. Zato mi je tamo i najljepše, među mojim Brežanima, raditi ovakvu jednu priredbu – kaže Ivica, koji je sve to nazvao “Noć profesionalnog boksa”.

Na nogometnom igralištu u Buni 10. kolovoza Brežani i svi njihovi gosti moći će uživati u desetak profesionalnih mečeva, među kojima neće biti i jedan koji je planiran. Nažalost, ozljeda je spriječila Marka Martinjaka, prvaka svijeta u boksu bez rukavica, da se i on pridruži ovom borilačkom spektaklu. Bit će tu zato višestruki prvak Hrvatske Petar Cetinić, koji je na početku profi karijere, kao i naš Ivan Njegač, u superteškoj kategoriji boksat će Slovenac Januzej i Gruzijac Aduashvili, a tu su i dva sparinga, posebno zanimljiva…

– Moj sin Emanuel, koji ima sedam godina, boksat će s klupskim kolegom Emanuelom Godinićem iz Hruševca. Dečki su sad već stari rivali, odradili su sveć dva sparinga međusobno, tako da će biti zanimljivo i lijepo vidjeti ih. Jednako kao i dečke koji se boksati drugi sparing, Ivan Pereković i Bruno Zelenbrz – najavljuje Bačurin.

Nakon što isprati sina i ostale dečke koje trenira, Ivica će i sam ući u ring. Ukrstit će rukavice s boksačem iz Karlovca, Marijem Jagatićem.

– Riječ je o iskusnom borcu, iako je baš u boksu zapravo odnedavno. Ima dosta mečeva u MMA-u, prije toga se bavio i kick-boxom, tako da mislim da će to biti ozbiljan meč – govori Ivica.

I dalje mu se boksa, i dalje je spreman raditi na sebi, a o tome će nešto reći i ritam u posljednja četiri mjeseca. Bio je u žestokom treningu, spreman da se realiziraju neke opcije iz inozemstva, ali na kraju se nije dogodilo. Što ne znači da neće.

– Volio bih dobiti priliku boksati na nekoj velikoj boksačkoj priredbi, odraditi meč s jednim baš pravim boksačem. To mi je san od kojeg ne odustajem – poručio je Ivica.

Gradi i dalje svoju boksačku priču, stvara mlade boksače, organizira boksačke priredbe i u svom gradu i u svom selu… Desete večeri u kolovozu, svi su pozvani u Malu Bunu!

Ova objava Boksački spektakl u Buni: U ring će Ivica, ali i njegov sedmogodišnji sin Emanuel! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.