Prijava

Vaša prijava

Poskupljuje tehnički pregled vozila?!

[]

Cijene tehničkih pregleda vozila uskoro bi mogle poskupjeti za 15,4 posto. Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je kako je u tijeku e-savjetovanje o izmjenama Odluke o visini naknada za tehničke preglede vozila, a svoje prijedloge i primjedbe možete dostavi putem elektroničke aplikacije e-savjetovanje do 1. rujna.

Kako ističu iz MUP-a, tehnički pregled vozila djelatnost je od općeg interesa koja ima izravan utjecaj na sigurnost prometa na cestama i predstavlja dio opsežnijeg sustava osmišljenog kako bi se vozila tijekom uporabe održavala u stanju sigurnom za sudjelovanje u prometu. Usklađivanje s europskim i svjetskim standardima tehnologije ispitivanja tehničke ispravnosti vozila iziskuje uvođenje novih radnih procesa, opremanje stanica za tehničke preglede vozila novom opremom, kao i prilagodbom postojeće. S obzirom na prethodno navedeno, potrebno je uskladiti visine naknada s prethodno opisanim parametrima temeljem kojih se ista određuje, imajući u vidu objektivne okolnosti koje utječu na rad stanica za tehnički pregled vozila.

U Odluci Ministarstva prikazan je čitav niz cijena koje će se promijeniti, od redovnog tehničkog pregleda, administrativnih troškova, EKO-testa pa do naknade za periodični tehnički pregled kočnica.

Naknade za redovni ili izvanredni tehnički pregled:

– Moped, motocikl ili laka prikolica – 14,19 eura (dosad 12.30 eura)
– Osobni automobil, priključno vozilo ili traktor – 23,36 eura (dosad 20,25 eura)
– Autobus ili teretni automobil – 37,55 eura (dosad 32,55 eura)

Ova objava Poskupljuje tehnički pregled vozila?! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Obavijest o smrti dragog kolege