Prijava

Vaša prijava

Više nije gužva, ali prijeti propuh: Đekića prebacili u juniore, stiže krilo iz inozemstva

[]

Nakon što su se tjedan dana i terminima treninga pripremali za večernje otvaranje sezone protiv Varaždina, nogometaši Gorice u tjednu prije Pule prebacili su se u “jutarnju smjenu”. Trenira se u prijepodnevnom terminu, pokušavaju se otkloniti nedostaci uočeni u remiju bez golova u prvome kolu i što bolje pripremiti momčad za zahtjevno gostovanje kod momčadi koja je u prvom kolu pretrpjela težak poraz na Maksimiru (0-5).

Dino Mikanović, prema svemu sudeći, morat će propustiti ovaj ogled zbog ozljede zarađene već u prvoj fazi sudara s Varaždinom, a budući da ga je tom prilikom solidno zamijenio Krešo Krizmanić, za očekivati je da će i u protiv Istre 1961 startati zadnja linija s trojicom ljevaka. U prijevodu, svoju priliku s klupe će opet čekati Mario Matković, koji je tijekom cijelih priprema, sve do dolaska Mikanovića, bio prva opcija na desnome boku. U ovom trenutku, čini se, morat će se još malo strpjeti, ali nema dvojbe da će se i za 21-godišnjeg Matkovića pronaći minuta tijekom ove sezone.

U tom poretku tek kao četvrti izbor za poziciju desnog beka dolazi 19-godišnji mladi reprezentativac Srbije Đuro-Giulio Đekić. Budući da je i sam toga postao svjestan, Đekić je navodno odlučio krenuti drugim putem, pronaći drugi klub za nastavak svoje karijere, a u klubu su prvi korak u tom smjeru napravili prebacivanjem mladića s dva imena u juniorsku momčad. U njoj možda i ostane, nije ni to isključeno, ali nekako je realnije očekivati da će igrač za kojeg se najglasnije čulo zbog one teške ozljede glave u Koprivnici svoju nogometnu priču nastaviti ispisivati negdje drugdje…

Isto će činiti i Patrik Jug, 22-godišnji zadnji vezni, koji već neko vrijeme nije dio goričkog rostera. I dalje se dogovaraju posljednji detalji i rješava papirologija, ali prilično je izvjesno da će Jug sljedeću sezonu provesti u redovima Croatije iz Zmijavaca, kluba iz drugog razreda hrvatskog nogometa. Već je Patrik, dijete našega kluba, na pripremama sa Zmijavčanima, odigrao je i neke prijateljske utakmice, pa bi ga samo veliki preokret u zadnji čas, koji se neće dogoditi, mogao spriječiti da u novoj sezoni zaigra s još jednim Patrikom koji je bivši igrač Gorice, lijevim bekom Klančirom.

Nema više u kadru trenera Vidovića ni 20-godišnjeg Davida Sima, koji je prošao gotovo cijele pripreme s momčadi, nakon povratka iz slovenske Rogaške, a trenutačno je u potrazi za klubom, koji bi se mogao zvati Hrvatski dragovoljac, jer Sim trenutačno trenira s društvom iz Sigeta. Klub i dalje traži golman Jan Paolo Debijađi, kojem je ugovor istekao početkom srpnja, na posudbi u Karlovcu smjestili su se Luka Brlek, Lovro Nezirović i Ino Vuko…

Kroz sve te procese smanjena je gužva u svlačionici, koja je i normalna za pripremni tijek, ali s obzirom na odlazak Ante Mateja Jurića u Italiju, kao i na onih deset odlazaka koji su se dogodili prije toga, sve skupa sad već prijeti da se pretvori u – propuh! Pojačanja su potrebna i željno čekana, pogotovo u napadačkoj liniji, a novosti bi u tom smislu moglo biti već ovih dana. U gradskim nogometnim razgovorima može se doznati da je blizu dolaska jedno krilo iz inozemstva, ali za nešto više detalja morat ćemo pričekati još koji dan.

Ova objava Više nije gužva, ali prijeti propuh: Đekića prebacili u juniore, stiže krilo iz inozemstva se prvi puta pojavila na cityportal.hr.