Prijava

Vaša prijava

Neobičan Plenum i odgođena odluka: Sava ostaje u 3. NL, Inker ipak na Mraclin i Gradiće?!

[]

Najveća nogometna trakavica ovog niželigaškog nogometnog ljeta svakako je slučaj famozne fuzije Lukavca i Inkera iz Zaprešića. Fuzije koja se na kraju nije dogodila. I zato će, prema svemu sudeći, sve biti onako kako je zapravo i najpoštenije. Lukavčani su odustali od sudjelovanja u 3. NL Centar, a upražnjeno mjesto neće popuniti Inker nego Sava iz Strmca, koja je u međusobnim ogledima bila bolja od Zeline i time izborila ostanak u ovom rangu, koji se smanjio sa 18 na 16 klubova.

Takva odluka nije službeno prenesena i predstavnicima klubova, kojima je na Plenumu rečeno kako će konačno odluku hoće li ligu popuniti Inker ili Sava, koju će donijeti vodstvo HNS-a. Navodno tijekom četvrtka.

Međutim, prema pisanju portala Sportnews, predstavnicima Save navodno je već dojavljeno kako će oni biti ti koji ostaju u ligi, kao što su i u Zaprešiću već dobili informaciju kako će ipak morati ići “redovnim putem”, preko 4. NL Središte, u koju su se plasirali osvajanjem JŽNL-a prošle sezone.

Ligu koja se do kraja prošle sezone zvala Jedinstvena županijska nogometna liga, a od ove sezone zvat će se Premijer liga Zagrebačke županije, igrat će tako naš NK Lukavec, koji je u jednom trenutku ovog ljeta postao i HNK Lukavec, da bi sve bilo poništeno uslijed novonastalih spoznaja. Kako su objasnili u tim trenucima iz novog vodstva kluba, u želji da se osiguraju od eventualnih “kostura iz ormara” nakon odlaska bivše uprave, osnovali su novi klub, pa onda shvatili da bi u tim okolnostima ostali bez financijske pomoći gradske Zajednice sportskih udruga…

Kombinacije su se vrtjele, tražili su se modeli i načini kako sve odigrati, ali na kraju cijelog tog cirkusa rješenje očito nije pronađeno. Rješenje koje je u skladu s propisima, odredbama HNS-a i svim ostalim važećim pravilima. Kako je na kraju ponestalo vremena za akcije i reakcije, u Lukavcu su na kraju od svega jednostavno – odustali.

I poremetili planove Zaprešićanima, koji su sve do koji dan vjerovali kako će upravo oni zauzeti mjesto koje je držao Lukavec. Ispalo je da ipak neće, da nema nikakvih fuzija, spajanja ni kombinacija, nego će sve ići dalje kako i treba ići. Pokušalo se iz nekih krugova poništiti i odluku o smanjenju 3. NL za dva kluba, ali ni to nije prošlo, a kao konačni rezultat dobili smo teški kaos u uvodu u novu niželigašku sezonu.

I Plenum na kojem se nisu pojavili ni predstavnici Lukavca, ni ljudi iz Inkera, ni vodstvo Save iz Strmca. Ni gotovo svi oni iz vodstva natjecanja koji bi se morali pojaviti. Nije napravljen ni raspored odigravanja utakmica, ne zna se ni tko će protiv koga igrati u prvome kolu, zasad se zna samo da sezona u 3. NL Centar kreće 31. kolovoza… Između svih ostalih, i naš jedini predstavnik NK Kurilovec morat će pričekati na informaciju protiv koga će i kad točno igrati ove jeseni.

Umjesto Kurilovčanima, Inker iz Zaprešića tako će biti rival naših Mraclina i Gradića u 4. NL Središte, što bi lako moglo značiti da taj rang natjecanja dobiva svog prvog favorita. Dosad je to bio osnaženi Vrbovec, koji je doveo i naše Juricu Kovačića i Nikolu Raka, a sad bi se odnosi mogli malo izmijeniti.

Osim ako ne dođe do nekih novih promjena, zaokreta ili iznenađenja. Iako, kako pisac kaže, ništa nas ne smije iznenaditi…

Ova objava Neobičan Plenum i odgođena odluka: Sava ostaje u 3. NL, Inker ipak na Mraclin i Gradiće?! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.