Prijava

Vaša prijava

Preminuo profesor iz Strukovne: ‘Dragi Marijane, tvoj život i rad primjer je svima nama…’

[]

Zatečeni i potreseni tužnom viješću, obavještavamo učenike i radnike Škole da je u utorak, nakon kratke bolesti, u 62. godini života preminuo naš dragi kolega Marijan Kos, ing. elektrotehnike…, objavili su iz Srednje strukovne škole vijest koja je rastužila brojne Velikogoričane čije je živote dotaknuo dugovječni nastavnik.

Gotovo četiri desetljeća podučavao je nepregledni niz generacija srednjoškolaca, a na posljednji počinak otišao je usred priprema za početak nove školske godine, za dolazak novih generacija…

Od Marijana Kosa iz škole su se oprostili dirljivim pismom.

“Poštovane kolegice i kolege, dragi učenici, roditelji, poštovana obitelji, rodbino i prijatelji,

S prevelikim bolom teško je prihvatiti činjenicu da se nećemo ponovo sresti na školskom hodniku i popričati o planovima za početak nove školske godine.

Samozatajno i nenametljivo 38 godina si sa svojim kolegama dijelio zbornicu naše škole, generacije učenika podučio znanju i odgovornosti. Svoj život posvetio si radu s djecom, a tvoj rad kao i sve vrline kvalitetnog, odgovornog i pedantnog nastavnika, primjer je svima nama.

Bio si osoba od bezrezervnog povjerenja, s osjećajem za čovjeka, za pravdu i poštenje. Sretni smo svi mi koji smo imali priliku surađivati s tobom i poznavati te. Tu smo danas da iskažemo svoju bol, ali i da ti zahvalimo i kažemo da tvoje djelo nije bilo malo.

Hvala ti na svakom savjetu, na svakoj toploj riječi i osmjehu koji si nam uputio. Zahvaljujemo ti na tvojoj dobroti i jednostavnosti kojima si obogatio ovaj svijet, a koji si prerano napustio. Kao uspomenu na tebe živjet ćemo i raditi sve ono što smo od tebe naučili: odgovornost, strpljivost, skromnost, odanost, prijateljstvo, praštanje…

Jedan je pjesnik rekao da smrt zapravo ne postoji jer ljudi umiru samo kad ih svi zaborave. Dragi naš Marijane ne moraš se brinuti, tvoji učenici, tvoje kolege, suradnici i prijatelji nikad te neće zaboraviti.

U ime Srednje strukovne škole Velika Gorica, u ime svih djelatnika i učenika, kao i u svoje osobno ime s tugom izražavam sućut obitelji i svima u čijim si životima svojom osobnošću i profesionalnim radom ostavio neizbrisiv trag!

Neka ti vječni počinak bude spokojan kao što je tvoje življenje bilo čovječno!”

Posljednji ispraćaj Marijana Kosa održat će se u petak, 9. kolovoza, na groblju u Vukovini, s početkom u 11 sati.

Ova objava Preminuo profesor iz Strukovne: ‘Dragi Marijane, tvoj život i rad primjer je svima nama…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.