Prijava

Vaša prijava

Gorica ide na more: ‘Radošević ostaje jedinica, idemo izvesti mladost na pravi put’

[]

Jesmo li spremni? Nadam se da jesmo. Dobro smo radili, ostavili smo iza sebe šest tjedana priprema i domaću utakmicu protiv Varaždina, a sad je red i na prvo gostovanje u sezoni. Idemo Istri u Pulu…, rekao je Rajko Vidović na prvom druženju s medijima nakon onoga koje je slijedilo remi (0-0) s Varaždinom na otvaranju prvenstva.

Igra Gorice, opći je dojam, nije bila na osobitoj razini, pogotovo kad je riječ o ofenzivi, a trener Gorice nije previše promijenio mišljenje o “najrealnijem ishodu” ni nakon što je dobro analizirao sve što se događalo u utakmici u kojoj Gorica nije zapucala u okvir gola, dok je Varaždin pokušao 17 puta, od toga sedam u okvir.

– Pogledao sam utakmicu tri puta i mogu reći da i dalje mislim da smo dobro otvorili, da smo imali neke jako dobre situacije, u kojima je nedostajalo samo malo koncentracije u završnici. Da, Varaždin je imao prednost u broju udaraca, ali mi smo imali možda i bolje, ozbiljnije prilike za zabiti gol. Njihovi udarci u okvir, realno, u velikoj su mjeri bili gotovo dodavanja za Božu Radoševića, a mi smo imali i pokušaj Maloče, i ono malo kašnjenje Kolara, zatim i Šlogara… – analizira Vidović.

Unatoč svemu tome, Vidović neće ustvrditi da je Gorica odigrala dobru utakmicu.

– Nakon polovice prvog poluvremena Varaždin je preuzeo inicijativu, ali mi smo imali kontrolu, bili smo pravovremeni u reakciji i u bloku, a moramo pritom imati na umu da smo igrali protiv jako dobre momčadi. I protiv momčadi koja nije puno mijenjala tijekom ljeta, jer Postonjskog je tu zamijenio Marina, a mi smo momčad koja je ostala bez najviše standardnih igrača iz prošle sezone, njih čak sedam. Ako ćemo tu pričati o Maloči, Soldi, Mitroviću, Rukavini, Matavžu, sad i Juriću… Pričamo o ozbiljnim igračima – govori Vidović i nastavlja:

– U ovom trenutku imamo našu mladost, koja je dobra, kojoj treba vremena i podrške, a zato je jako važno da imamo ove naše starije igrače, koji su karakterni dečki i jako ih dobro vode. Ovoga puta debitirao je junior Majić, tu je mladi Skrbin, još mlađi Kapulica, povratnik Kolar, debitant u HNL-u Šlogar… Od prošle sezone imamo zadnju liniju i Pršira. I to je to. Novi igrači su dobri, kvalitetni, oni će “nadoći”, ali treba im dati malo vremena i maksimalnu podršku. Neki su se i prekasno priključili, nekima je ovo prvi put da igraju HNL, a to moramo istrpjeti… I moramo raditi, nema druge!

Ostavila je utakmica s Varaždinom i neke žrtve, jer ozlijeđeni Dino Mikanović neće biti u autobusu za Pulu. Morao je izaći u ranoj fazi svoga goričkog debija, a njegovo mjesto zauzeo je lijevonogi stoper Krešo Krizmanić, a ne Mario Matković, koji je tijekom cijelih priprema bio prva opcija na toj poziciji.

– Znam da to nije Krizmina pozicija, da je on lijevi stoper, ali on je i toliko kvalitetan igrač da bi odradio posao na bilo kojoj poziciji na terenu. Igrao je na desnom boku i prošle sezone, znao sam što nam može donijeti, a znao sam i što Varaždin ima na lijevoj strani, od Šege pa sve do novog igrača Neversa. Zato sam se odlučio za njega i mislim da je odigrao jako dobru rolu na toj poziciji – kaže Vidović.

Mnoge je iznenadilo što je Božidar Radošević dobio prednost ispred Ivana Banića, ali nema tu govora o odluci u zadnji čas.

– Pred kraj prošle sezone na gol je stao Božo, odradio je posao jako kvalitetno, jako dobro, a ja tako funkcioniram. Na početku priprema postojale su neke priče o mogućem Banićevu odlasku, no nije u tome stvar, kod mene je Božo odmah bio broj jedan. Kroz pripreme su sva trojica dobila priliku, ali nikad nisam dvojio tko će stati na gol. Znao sam od prvog časa da će to biti Božo. Ako bude radio kao što radi, branio kao što brani, držat će “jedinicu” i dalje – istaknuo je Vidović.

Žestoko će morati raditi i Damjan Pavlović, posljednje pojačanje za vezni red. Priključio se dan-dva prije početka prvenstva, krenuo u trening, ali trebat će i njemu još vremena.

– Fizički još nije na razini potrebnoj da bi konkurirao za momčad – kaže trener Vidović, koji će tako na Istru morati bez dvojice od četvorice iskusnijih pojačanja ovoga ljeta.

S druge strane, sva četvorica novih “poletaraca” bit će na raspolaganju.

– Doveli smo kvalitetne mlade igrače, koji nisu bili na ovoj razini, zbog čega tu ima oscilacija, ali vjerujem da ćemo uz pomoć naših senatora izvesti tu mladost na pravi put. Neće nam biti lako, ali zato nam je i važno da imamo podršku, kako bismo mogli ići prema naprijed.

Prva prilika za korak naprijed otvara se u subotu od 21 sat na pulskoj Aldo Drosini. Kako doznajemo, prvi put otkad je Gorica prvoligaš nema niti jednog navijača prijavljenog za odlazak na ovo gostovanje, čak ni dobri stari Bobi ne može pronaći način za odlazak na put u novonastaloj situaciji… Goričani će tako biti sami u sudaru s ozbiljnim protivnikom, bez obzira na Istrinih 0-5 u Maksimiru u prvom kolu.

– Idemo jednoj izuzetno dobroj i kvalitetnoj momčadi. Bili su fantastični na kraju prošle sezone, a i u porazu od Dinama vidjele su se neke dobre stvari. Igraju visoki presing, brane se čovjek na čovjeka, jako su nezgodni po oduzetoj lopti, imaju jako dobru kontru, brze igrače u liku Lawala, Vuka i Lisice… Mi tu moramo biti jako oprezni, prije svega u otvaranju igre, tu nam treba točnosti, a važno je i biti pravi na drugim loptama. Ali s obzirom na to kako su dečki radili ovaj tjedan, vjerujem da ćemo izgledati dobro – zaključio je trener Vidović.

MOGUĆIH PRVIH 11
Radošević – Krizmanić, Maloča, Leš, Štiglec – Pršir, Skrbin, Kapulica – Šlogar, Majić, Kolar

Ova objava Gorica ide na more: ‘Radošević ostaje jedinica, idemo izvesti mladost na pravi put’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.