Prijava

Vaša prijava

Gorica opet sredila Rudeš istim rezultatom, Gashi zabijao i – potpisao!

[]

Čim se pojavio na prvom treningu juniorske momčadi HNK Gorice, a dogodilo se to prije nepuna dva tjedna, Medin Gashi pokazao je da bi ovo mogla biti zanimljiva priča. Brz, spretan dribler, dobre završnice… Sa samo 18 godina u životnom kalendaru Gashi se pojavio praktički niotkuda, da bi ekspresno zaradio ugovor s Goricom, a uskoro možda i ozbiljnu priliku.

Riječ je o dečku koja je došao s Kosova, iz akademija tamošnjeg drugoligaša KF Vushtrria, sa statusom reprezentativca svoje zemlje u U-17 generaciji, a odnedavno i u U-19. Spominjala se tih prvih dana i Kustošija kao zainteresirani poslodavac, ali njegov odabir bila je Gorica. U kojoj je od prve sekunde čvrsto odlučio da će pokazati sve što zna…

Prevedeno u brojke – pet dana nakon što je stigao, igrao je za juniore, a šest dana nakon što je stigao zaigrao je i za seniore, za koje je u debiju zabio pet komada u pola sata! Štoviše, u svojih prvih 15 minuta u dresu Gorice čak je četiri puta tresao mrežu nesretnog četvrtoligaša Lučkog, koje je na kraju inkasiralo deset komada.

Drugoligaš Rudeš nije prošao ni izbliza tako loše, ali gorički “rezervisti” i ovoga su puta odradili svoje. U subotu navečer Gorica je izgubila u Puli golom u 89. minuti, a u nedjelju poslijepodne igrači koji su manje igrali, ili nisu uopće igrali, dobili su Rudeš 3-0, na istome mjestu i istim rezultatom kao u “generalki” za prvenstvo prije 15-ak dana, netom prije nego što će na Gradski stadion doći Medin Gashi…

Koji je i ovoga puta preuzeo glavnu rolu. Ni ovoga puta nije počeo utakmicu, ušao je u nastavku, pri rezultatu 0-0. Rudešov blok prvi je probio Arona Fall, dvostruki strijelac tjedan dana ranije protiv Lučkog, u 50. minuti. Osam minuta poslije svoj šesti gol u drugom nastupu za Goricu postigao je, pogađate, Medin Gashi. Pola sata kasnije, u 88. minuti, poslao je i sedmu loptu u protivničku mrežu, za konačnih 3-0.

Ubrzo nakon utakmice, prilično logično, Gorica je objavila da je Gashi potpisao na tri godine, uz dodatak kako će za početak pojačati juniorsku momčad. Kako je krenuo, moglo bi to biti kratka vijeka…

– Presretan sam, ovo je za mene san i želim iskoristiti priliku koju sam dobio u ovako kvalitetnom klubu – rekao je Gashi.

Uskoro kreće juniorsko prvenstvo, u nedjelju seniorima dolazi Osijek, a Gashi je očito spreman… Za što je točno spreman, dogovorit će se trener juniora Igor Čagalj i šef seniorskog stožera Rajko Vidović.

Ova objava Gorica opet sredila Rudeš istim rezultatom, Gashi zabijao i – potpisao! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.