Prijava

Vaša prijava

Od rujna ponovno besplatno pravno i psihološko savjetovanje za starije Velikogoričane

[]

Od rujna se ponovno nastavlja novi ciklus besplatnog pravnog i psihološkog savjeta osobama starije životne dobi na području Grada Velike Gorice kroz projekt „Razvoj mreže izvaninstitucijskih socijalnih usluga u zajednici” kojeg provode Grad Velika Gorica i Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga.

Na području našeg grada živi oko 9.500 osoba starijih od 65 godina koje se suočavaju s brojnim problemima kao što su nedostatak informacija o dostupnim uslugama i aktivnostima, nedostatak prijevoza do zdravstvenih ustanova i drugih javnih institucija, nedostatak društvene interakcije, usamljenost, nedostatak emocionalne podrške i slično, pa je ovakav vid pomoći itekako značajan.

Spomenimo kako je u prvoj godini provedbe projekta, odnosno do 31. svibnja, 70 korisnika koristilo uslugu besplatnog pravnog savjetovanja, 35 korisnika uslugu besplatne psihološke pomoći i podrške te 10 korisnika uslugu individualnog psihosuporta s asocijativnim kartama, a podršku osigurava stručni tim sastavljen od pravnice Olivere Ilijaš i psihologinje Katje Galić Ćalete.

– Ovim putem pozivamo osobe starije životne dobi s našeg područja da i dalje koriste navedenu besplatnu uslugu savjetovanja.  Usluga savjetovanja pruža se na adresi Trg kralja Tomislava 40, Velika Gorica (nakon prolaska kroz vežu, u prizemlju lijevo), a potrebno je naručiti se na broj 095 3907 301. – pozivaju iz Grada Velike Gorice.

Pravno i besplatno savjetovanje održavat će se 03., 10., 17. i 24. rujna od 16 do 19 sati.

Podsjetimo, projekt je financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike (za razdoblje od 1. lipnja 2023. do 31. svibnja 2025.) u kojem je Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga vodeći partner, a ostali partneri na projektu su Grad Velika Gorica, Hrvatski zavod za socijalni rad (Područni ured Črnomerec) i Hrvatski zavod za socijalni rad (Područni ured Novi Zagreb).

Ova objava Od rujna ponovno besplatno pravno i psihološko savjetovanje za starije Velikogoričane se prvi puta pojavila na cityportal.hr.