Prijava

Vaša prijava

U tijeku prijave za Bartolovsku biciklijadu

[]

Općina Orle i Turistička Zajednica područja Posavine i Prigorja organiziraju „Bartolovsku biciklijadu za male i velike“ u nedjelju, 25. kolovoza. Okupljanje je u 9 sati ispred zgrade Općine Orle, a start je pola sata kasnije.

– Biciklistički doživljaj uz rijeku Savu sastavni je dio programa obilježavanja dana Općine i Sv. Bartola, sveca zaštitnika ove male, a kulturno-povijesno i prirodom bogate lokalne zajednice. – poručuju organizatori te pozivaju da se prijavite jer je broj sudionika ograničen.

Birati možete između “Obiteljske rute” i “Rekreativne”. Obiteljska ruta je duga 12 km (9,4 km asfalt, 2,8 km makadam, 20 m uspona), a rekreativna 38 km  (28 km asfalt, 10 km makadam, 30 m uspona). Prva postaja na kojoj ćete se zaustaviti je „Konjički centar Miklin“ gdje je organiziran „Posavski doručak“ uz domaćine KUD Slavuj Bukevje i g. Miklina koji će sudionike upoznati sa svojim rančem i konjima. Potom vas očekuje sljedeća atrakcija, a to je vožnja skelom u mjesto Oborovo i natrag, na kojoj ćete doživjeti jedinstvenu, opuštajuću atmosferu toka Save uz starinski način prijevoza preko rijeke.

Na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu „Turk“ očekuje vas kraći odmor uz kušanje turopoljskih štrukli „Cipov“ i džinova Destilerije „Gavran“. Prolaskom kroz pitoreskna posavska mjesta u Općini Orle kao što su Drnek, Stružec Posavski, Veleševec i Bukevje upoznat ćete se sa tradicijskom kulturom i netaknutom prirodom.

Nakon biciklijade, na mjestu polaska, za sve sudionike osigurani su besplatni ručak i zabavni sadržaji za djecu i odrasle, kao što su napuhanci, storytelling, zabavne dječje igre, jahanje za djecu i odrasle, smotra lokalnih KUD-ova te glazba do kasnih večernjih sati.

Foto: Bartolovska biciklijada za male i velike

Kako naglašavaju organizatori, sudjelovanje na biciklijadi moguće je samo s ispravnim biciklima. Jedan dio odvijat će se na prometnom dijelu cesta, a ispred biciklističke kolone kretat će se sigurnosno vozilo, a na raspolaganju će vam biti i biciklistički vodiči, odnosno redari. U slučaju kvara bicikla ili ozljede, sigurnosno vozilo će biti na začelju kolone tijekom cijele biciklijade.

Djeca mlađa od 16 godina obavezno moraju biti u pratnji odrasle osobe, a donja dobna granica za djecu i njihovu samostalnu vožnju je 12 godina. Djeca mlađa od 12 godina mogu sudjelovati samo u ispravnoj sjedalici, pravilno montiranoj na bicikl.

Biciklijada nije natjecateljskog karaktera i biciklistička vožnja odvijat će se u koloni. Također, želite li sudjelovati na biciklijadi, a nemate dobar bicikl za ovu avanturu, organizatori vam omogućuju najam bicikla, a možete ga rezervirati na info@sttube.hr.

Prijave za sudjelovanje na Bartolovskoj biciklijadi traju do 23. kolovoza, a prijaviti se možete putem linka.

Ova objava U tijeku prijave za Bartolovsku biciklijadu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.