Prijava

Vaša prijava

Bio jednom lokalni derbi: Mraclin utrpao 11 komada Poletu pa predstavio pojačanje

[]

Nekad su to bili veliki lokalni derbiji, puni naboja, velikog rivalstva… S jedne strane Polet iz Buševca, predvođen mladim i ambicioznim Nenadom Črnkom, a s druge prvi susjedi iz Mraclina, na pogon gospona Galekovića. Pamte se i priče iz tog vremena, međusobna nadmudrivanja i sitne podvale, ali i cijeli niz niželigaških majstora s ozbiljnom kvalitetom. U uvijek je to bilo tu negdje, u “pet deka”, jer to su bile takve utakmice.

Danas, kako se čini, to baš i nije tako. Mraclin je već godinama ozbiljno organiziran, ambiciozan i posložen, s igračkim kadrom sposobnim boriti se za vrh u petom rangu hrvatskog nogometa. Polet, s druge strane, već godinama uživa u miru sredine tablice u jednom rangu niže, dosadašnjem JŽNL-u, po novome u Premijer ligi Zagrebačke županije. Budući da između dva kluba vladaju dobrosusjedski odnosi, dan prije Velike Gospe dogovorili su prijateljsku utakmicu na Novoj grabi, a konačan ishod ukazao je na razlike koje postoje između dva kluba u ovom trenutku…

Mraclin je, naime, pobijedio 11-2! Momčad trenera Marka Biljana apsolutno je impresionirala pristupom, kvalitetom izvedbe i, naravno, preciznošću u završnici. I da su čunjevi na terenu, nije lako zabiti 11 golova, a Mraclinci su to uspjeli zahvaljujući četiri komada raspucanog Igora Hajduka, dva Dianeževića te po jedan Brdeka, Sudara, Kaurina, Smolkovića i Jančića, koji je novi dodatak bogatome mraclinskome napadačkom arsenalu.

“Novi igrač seniorske momčadi je Ivan Jančić, koji će dodatno pojačati naše napadačke opcije. Ivan dolazi iz Trešnjevke, gdje je igrao sezonu i pol, a prije toga bio je igrač HNK Gorice u svim mlađim kategorijama. Vjerujemo da će se brzo uklopiti u našu momčad te da će svi zajedno našim navijačima pružiti mnogo razloga za sreću i veselje”, objavili su i službenu potvrdu iz NK Mraclina dan nakon Jančićeva debija.

I njegova prvoga gola, u još jednoj pobjedi koja je odjeknula. Bilo je tako i nakon što je Mraclin utrpao pet komada Kurilovcu, u pobjedi 5-2, a sad su brojke ponovno impresivne. I govore puno toga. Mraclin je, s Biljanom na čelu, očito spreman za sezonu koja slijedi, sezonu u kojoj će konkurencija biti – opaka. Vrbovec se ozbiljno pojačao, planira se titula na stotu godišnjicu kluba, ali u ovoj će ligi biti i zaprešićki Inker, kojem nije prošao pokušaj da se progura u još viši rang. Bit će to dva vrlo ozbiljna rivala, neće biti i jedini, ali sve govori da je ispred Mraclina jedna lijepa sezona…

Ova objava Bio jednom lokalni derbi: Mraclin utrpao 11 komada Poletu pa predstavio pojačanje se prvi puta pojavila na cityportal.hr.