Prijava

Vaša prijava

Formula Student Alpe Adria: Velika Gorica postaje središte bolida

[]

Velika Gorica će od 20. do 25. kolovoza po drugi puta biti domaćin najprestižnijem svjetskom studentskom natjecanju Formula Student Alpe Adria koje će se održavati na testnom poligonu u Mičevcu, a kamp će biti smješten u Kurilovcu. Što će sve posjetitelji moći vidjeti i doživjeti, najavljeno je na današnjoj press konferenciji.

– Dolazi 60 timova iz više od 20 zemalja. Ove godine smo imali prijave više od 300 sveučilišta iz cijelog svijeta, točnije iz 56 zemalja.  Jedan smo od najtraženijih događaja ove godine, a trenutačno smo top 3 u kategoriji od 27 događaja na svjetskoj razini, što znači da imamo održivost i da Hrvatsku predstavljamo u najboljem svjetlu. Na samom događaju, osim natjecanja, posjetitelji će moći vidjeti interesantna izlaganja naših pokrovitelja, bit će kutak za djecu, gaming corner i još mnogo toga. – najavio je Tibor Kezelj, predsjednik Udruge FSAA.

Inače, Hrvatsku će predstavljati tri tima – iz Zagreba, Rijeke i Splita. Prva dva dana odvijat će se tehnički pregledi i testne vožnje.

– Dinamičke discipline počinju 22. kolovoza, početak je skidpada, autocross to se proteže i na 23. U subotu i nedjelju nas očekuju najzahtjevnije discipline, a to su autocross i utrka izdržljivosti. Pozivamo sve da na Mičevcu iz prve ruke vide jedno ovakvo svjetsko natjecanje na kojem se natječu najkvalitetniji studenti svih Sveučilišta Europe i svijeta. – istaknuo je Matija Momčilović, dopredsjednik Udruge FSAA.

Cijeli događaj ima podršku od Grada Velike Gorice. Gradonačelnik Krešimir Ačkar naglasio je kako ovaj događaj ima značajan utjecaj na lokalnu zajednicu, promičući inovacije, obrazovanje i tehnologiju.

– Suradnja s Formulom Student Alpe Adria se širi pretvarajući ovaj događaj u platformu preko koje svi velikogorički studenti i srednjoškolci imaju pristup inovativnim idejama vezanim uz znanost i tehnologiju. Tako ove godine studenti Veleučilišta Velika Gorica mogu odraditi praksu na FSAA i prikupiti ECTS bodove. Surađujemo s organizatorima kako bi sve prošlo na najvišoj mogućoj razini, a Grad će i ubuduće davati podršku ovakvim događajima koji doprinose razvoju znanosti, obrazovanja i tehnologije u našoj zajednici. – dodao je gradonačelnik Ačkar.

Foto: FSAA

Na ovogodišnjoj FSAA vidjet ćemo vrhunska inženjerska rješenja i najnovija tehnološka dostignuća u automobilskoj industriji. Ovi studenti ne samo da su budući lideri industrije, već donose inovacije koje će oblikovati budućnost automobila.

– Velika Gorica ove će godine ugostiti više od 1500 studenata sudionika ovog prestižnog natjecanja. Gradonačelnik Ačkar je inicirao povezivanje srednjih škola i Veleučilišta s Udrugom FSAA. Radi se na cjelogodišnjoj suradnji ovih mladih ljudi i naših velikogoričkih srednjoškolaca i studenata. Naš je grad otvoren za sve visokotehnološke projekte. – izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Velike Gorice Maja Toth.

Pored dinamičkih disciplina, gledatelji će imati priliku sudjelovati u raznim predavanjima, demonstracijama i simulacijama. Upoznaj inženjere, dizajnere i stručnjake iz industrije te naučiti više o svijetu trkaćih automobila i napredne tehnologije. Ovogodišnji događaj nudi nešto za sve uzraste, a tu su i edukativni štandovi te zabavne zone za djecu. Formula Student Alpe Adria međunarodno je studentsko natjecanje na kojem mladi inženjeri imaju priliku dizajnirati, konstruirati, testirati i utrkivati se s vlastitim prototipovima trkaćih bolida. Natjecanje se održava uz podršku Grada Velike Gorice, Turističke zajednice Grada Velika Gorica i Zagrebačke županije.

Foto: FSAA

Svoje besplatne ulaznice možete preuzeti preko sustava Entrio.

Ova objava Formula Student Alpe Adria: Velika Gorica postaje središte bolida se prvi puta pojavila na cityportal.hr.