Prijava

Vaša prijava

Hodočašće na Mariju Bistricu ove godine nešto ranije

[]

Već 33. po redu zahvalno pješačko hodočašće velikogoričkih vjernika Majci Božjoj Bistričkoj, ove godine će se održati tjedan dana ranije nego inače, u subotu 31. kolovoza. Na put dug čak 42 kilometra Velikogoričani su kretali prve subote u rujnu, ali je ovoga puta ono prebačeno ranije zbog hodočasnika iz Zagreba.

No, sve ostalo ostaje isto. Polazak je u 5 sati ispred župne crkve Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici, očekivani dolazak je oko 15:30, a sveta misa za hodočasnike u svetištu Majke Božje Bistričke bit će služena u 18 sati.

– Ide se već uobičajenom rutom od crkve NBDM preko Rakarja, Kobilića, Šćitarjeva. Zatim se ide na autoput do izlaska u Soblincu, a onda do Kašine. U Kašini će biti nešto malo dulji odmor, a potom krećemo na onaj najzahtjevniji dio puta preko Laza do samog svetišta u Mariji Bistrici. – priča nam župnik Norbert Ivan Koprivec.

Hodočašću se svake godine priključi nešto više od 2 tisuće vjernika. Nekome će ovo biti prvo hodočašće pa župnik ima savjet i za njih.

– Hodočasnici neka se ne boje jer je uvijek organiziran prijevoz na putu u slučaju da netko više ne može hodati, a tu je i medicinska pomoć ukoliko će biti potrebno.

Kao i do sada, za povratak kući osiguran je prijevoz autobusima, no svoje mjesto morate rezervirati u župnom uredu. Prijave su od ponedjeljka 19. kolovoza.

Ova objava Hodočašće na Mariju Bistricu ove godine nešto ranije se prvi puta pojavila na cityportal.hr.