Prijava

Vaša prijava

Igor Čagalj napustio Goricu i postao pomoćnik novog trenera Rijeke!

[]

Prošlo je punih sedam godina otkad je Igor Čagalj došao u Goricu i, zapravo, spojio ugodno s korisnim. Budući da se oženio u Gradiće, tog ljeta 2017., s navršene 34 godine, prihvatio je poziv Deana Klafurića da mu se priključi u napadu na prvu ligu.

Ta će generacija, s kapetanom Jančetićem, sa Čagijem, Milkom, Ojaamom, Marinom, Kahlinom… ostati upisana posebnim fontom u povijesnim knjigama HNK Gorice, to je generacija koja je klub uvela u elitu hrvatskoga klupskog nogometa, u kojoj se nalazi i danas.

Pamtit će se i prva prvoligaška generacija, ona iz sezone 2018/19., peta na kraju, u kojoj je kapetansku traku nosio upravo Igor Čagalj. Bio je standardan, neizostavan i kod Jakirovića i kod Dambrauskasa, ali na kraju sezone ipak nije dočekao novi ugovor. Sa 36 godina završio je prvoligašku karijeru, ali ne i igračku, jer postao je novi igrač Vinogradara iz Jastrebarskog. Međutim, istovremeno je i ostao u Gorici…

S oproštajem od najviše razine Čagalj se posvetio trenerskom poslu, a prve korake radio je u Nogometnoj školi HNK Gorica. Prošao je nekoliko kategorija, pa preko kadeta došao do juniora tijekom prošle sezone. Usporedno je u jednom razdoblju skupljao iskustvo i u seniorskom nogometu, kao trener Gradića, profilirao se kao pravi natjecateljski trener, pa će mu možda čak i više odgovarati novi posao.

Čim je Željko Sopić, posljednji trener koji je iz Gorice preselio u Rijeku, spakirao kofere i napustio Rujevicu, čim je funkciju trenera preuzeo Radomir Đalović, zazvonio je Čagijev telefon. Već dan poslije Igor Čagalj rastao se s Goricom, otputovao u Rijeku i krenuo u novu etapu svoje nogometne priče, nakon sedam raznolikih, ali najčešće uspješnih godina.

U Rijeku se Čagi zapravo vratio, jer proveo je tamo čak pet godina igračke karijere, između 2007. i 2012. godine. Bio je i kapetan Rijeke, ali u novom stožeru Rijeke bit će jedan od trojice takvih. Đalović je, naime, u stožer aktivirao i Ivana Močinića, dok će trener golmana biti Ivan Vargić.

U Gorici je, pak, nakon Čagijeva odlaska trebalo pronaći novo rješenje za juniorsku momčad, i to neposredno uoči prvoga kola nove sezone u HNL-u, dolaska Hajduka na Gradski stadion. Logično i očekivano, na klupu je sjeo Ivan Parlov (40), već godinama trener u goričkoj akademiji, bivši igrač Zagreba, Slaven Belupa, Intera…

Parlov je dosad vodio juniore 2, ulazno godište, u drugom rangu hrvatskog juniorskog nogometa, a tko će preuzeti tu njegovu ulogu, zasad nije poznato.

Ova objava Igor Čagalj napustio Goricu i postao pomoćnik novog trenera Rijeke! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.