Prijava

Vaša prijava

Momčad Dubrave pobjednik Memorijalnog turnira Zoran Vrhovac u Novom Čiču

[]

U nedjelju 18. kolovoza u Novom Čiču i u organizaciji domaćeg županijskog ligaša Dinama Hidrel odigran je još jedan memorijalni turnir Zoran Vrhovac za male nogometaše U-11. Turnir je startao još daleke 1996. godine u konkurenciji starijih pionira i jedan je od najstarijih te vrste u Turopolju, ali i šire. Memorijalni je postao 1999. godine.

Majka Desanka uz fotografiju sina Zorana – foto: Mato Paviša

Ove godine na turniru su igrali igrači U-11 u skupini A): Dugo Selo, Kurilovec, Polet Buševec i Gradići, u skupini B): Sesvete, Stupnik, Dinamo Hidrel i Mraclin te u skupini C): Dubrava, Vrbovec, Ban Jelačić. Sudjelovanje na turniru još su prihvatili Turopoljac iz Kuča i Jamnica iz Pisarovine pa onda nenadano odustali. Utakmice je u prosjeku pratilo po paklenoj vrućini oko 150 gledatelja uz razni popratni sadržaj. Igralo se paralelno na dva terena.

Foto: Mato Paviša

Popodne se spustila mirna ljetna kišica što je bilo veliko osvježenje i motorički pokretač “klincima” a roditelji glasni navijači su mogli uživati.

Foto: Mato Paviša

Nakon razigravanja po skupinama, u četvrtfinalu su igrali: Kurilovec-Vrbovec 6-1, Sesvete-Polet Buševec 0-0 (4-3 iz deveteraca), Dubrava-Stupnik 4-0 i Dugo Selo-Ban Jelačić Vukovina 2-3. U polufinalu Dubrava je dobila Kurilovec 3-0, a Sesvete su istim rezultatom svladale Jelačić.

NK Jelačić Vukovina – Foto: Mato Paviša

U borbi za 3. mjesto gledali smo pravi horor. Za Jelačić su igrale i tri djevojčice, a momčad trenera Tomislava Pedišića neočekivano je povela 1-0. Navijači Kurilovca nisu se odmah previše nervirali jer su bili bolji i redali prigode. Međutim, vrijeme je prolazilo, a lopta nikako da uđe u mrežu Jelačića, a onda je nervoza kulminirala.

sudac Leon Cvetkovć – Foto: Mato Paviša

Došla je i posljednja minuta utakmice, a onda su Kurilovčani prekrasnim pogotkom izjednačili doslovno u posljednjoj sekundi utakmice. U raspucavanju iz sedmeraca Kurilovec je slavio 3-1. U finalu Dubrava i trener Mario Štimac slavili su protiv Sesveta i trenera Marka Mešin neočekivano visoko 5-0.

Trener Sesveta Marko Mesin i kolega iz Dubrave Mario Štimac – Foto: Mato Paviša

Na kraju su jedni i drugi pokazali su da znaju igrati kvalitetan nogomet a vrijem će pokazati tko će možda od pojedinaca isplivati na površinu kao što su prije na istom turniru Dino Drpić, Zahora, Koretić, Abramović, Čagalj, Ante Budimir.. Trofeje najboljima uručili su članovi obitelji Valentina Vrhovac Gavran i djeca.

Foto: Mato Paviša

Za najboljeg igrača proglašen je Fran Miljenović, vratara Emanuel Gaši (oba Dubrava) i strijelca Lukas Peša (Sesvete).

Fran Miljenović – Foto: Mato Paviša

Emanuel Gasi – Foto: Mato Paviša

Lukas Peša – Foto: Mato Paviša

U najboljoj sedmorci (momčad turnira) još su Fran Gatlin (Dubrava), Matej Vidiček (Sesvete), Josip Muždak (Ban Jelačić) i Filip Horvatić (Kurilovec).

Foto: Mato Paviša

Na kraju mora se čestitati vrijednim članovima Uprave Dinama Hidrel na organizaciji turnira, voditelju škole nogometa i turnira Marijanu Milanščaku, sucima, iskusnom Tihomiru Bratkoviću (Kurilovec), Emi Kozarić (Gradići) i Leonu Cvetković (Velika Gorica), zahvaliti obitelji Zorana Vrhovca.

Zoki je igrao vjerojatno u najboljoj generaciji Dinama Novo Čiče svih vremena, bio je u Domovinskom ratu, a stradao je, koje li nesretne ironije, odmah potom na radnom mjestu. Stasiti hladnokrvni stoper bio je omiljen u Novom Čiču, ali i šire. Vjerujemo da je tamo negdje gore zadovoljan načinom kojim mu zahvaljujemo, nogometom i razdraganom djecom.

Foto: Mato Paviša

Foto: Mato Paviša

Foto: Mato Paviša

Foto: Mato Paviša

Ova objava Momčad Dubrave pobjednik Memorijalnog turnira Zoran Vrhovac u Novom Čiču se prvi puta pojavila na cityportal.hr.