Prijava

Vaša prijava

Velimir spreman za Pariz: ‘Spreman sam dati sve od sebe! Pa bumo vidjeli…’

[]

Zastori su 11. kolovoza spušteni na još jedne Olimpijske igre, one u Parizu, a na istome mjesto 17 dana poslije krenut će novo veliko natjecanje. Gledajući relevantne parametre, Paraolimpijske igre treće su najveće sportsko natjecanje na svijetu, odmah nakon Olimpijskih igara i Svjetskog nogometnog prvenstva.

U Parizu, na borilištima na kojima su održane i Olimpijske igre, okupit će se više od četiri tisuće parasportaša iz cijeloga svijeta, koji će se nadmetati u 549 natjecanja u 22 sporta. Među tih četiri tisuće odabranih naći će se i dvoje naših predstavnika. Uz Mirjanu Lučić, koja će nastupiti na stolnoteniskom turniru, po svoju treću olimpijsku medalju ići će Velimir Šandor, ljudina s brega, iz Opatije.

– Evo, u tijeku su završne pripreme pred odlazak na Paraolimpijske igre u Parizu. Pripreme teku dosta dobro, a i disk leti dosta dobro, sasvim zadovoljavajuće za ovu fazu priprema – javio se Velimir, koji živi jednu dosta intenzivnu, ali i lijepu godinu.

Još tamo u prvom dijelu godine oduševio je srebrom na Svjetskom prvenstvu u japanskom Kobeu, srebro ima i s POI-ja 2016. u Riju, a broncu iz Tokija pet godina poslije.

– Na Svjetskom prvenstvu sve je nekako sjelo na svoje mjesto, bezbrižno smo mogli trenirati i fokusirati se samo na Pariz. Točnije, na taj 1. rujna, dan kad je na rasporedu naš nastup – ističe Šandor i otkriva svoje želje i planove:

– Nadam se borbi za medalje! Tome se uvijek nadam, za to treniram. To je i cilj svakog sportaša, da budemo najbolji baš na Igrama. Naravno da ću dati apsolutno sve od sebe da ponovim neko od svojih najboljih izdanja, pa bumo vidjeli kaj će nam to donijeti…

Dosadašnji tijek 2024. godine donio mu je i ženidbu, koju je proslavio posljednjeg vikenda u lipnju, a jedna dobra godina mogla bi se nastaviti i prvog dana rujna.

– Pozivam sve da navijaju i prate, a svim osobama s invaliditetom i njihovim najdražima poručujem da slijede svoje snove, rade ono što vole i budu sretni. Pozdrav od Velimira! – zaključio je Šandor.

Ova objava Velimir spreman za Pariz: ‘Spreman sam dati sve od sebe! Pa bumo vidjeli…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.