Prijava

Vaša prijava

Mirjana ide u Pariz: ‘Spremna sam za veliki rezultat, ali Igre su svakako šlag na torti’

[]

Uz jednog predstavnika, paraatletičara Velimira Šandora, Velika Gorica će na Paraolimpijskim igrama u Parizu imati i jednu predstavnicu. Mirjana Lučić dijeli ime i prezime s poznatom tenisačicom, ali u njezinu gradu upravo je ona prva asocijacija kad se spomene to ime i prezime. Ona je dugogodišnja zaposlenica velikogoričkog Crvenog križa, ali i sjajna parastolnotenisačica.

Sanjala je nastup na Igrama u Parizu, taj san nije uspjela ostvariti na užasno zahtjevnim kvalifikacijama na Tajlandu, ali zato je zasluženo posebna pozivnica stigla na njezinu adresu. I Mirjana je prionula na posao…

– Evo, bliži se odlazak na Paraolimpijske igre i mogu reći da sam se jako dobro pripremila. Odradila sam jako puno treninga, odigrala puno toga s raznim sparing partnerima, koji su imali različite rekete, različite vrste i stilove igre… Ovaj put stvarno mislim da sam spremna za veliki rezultat u Parizu – samouvjerena je Mirjana u predvečerje odlaska na obale rijeke Seine, u podnožje Eiffelova tornja.

– Zasad ne bih govorila o medaljama niti ih najavljivala, no onog trenutka kad se nađem u situaciji da to mogu učiniti, naravno da ću napraviti sve da osvojim tu dugo željenu medalju – dodaje Lučić.

Foto: Parasportski savez grada Velike Gorice

Odlazak na Paraolimpijske igre Mirjana shvaća kao veliku nagradu za sve što je uložila u dugogodišnjoj karijeri, pa se sasvim sigurno neće kući vratiti razočarana.

– Ove Igre su svakako moj najveći sportski uspjeh i sama činjenica što sam se plasirala na njih, s obzirom na konkurenciju, čini me jako zadovoljnom. U mojoj kategoriji samo je deset natjecateljica iz cijelog svijeta i sve što se dogodi u Parizu bit će samo šlag na torti – ističe Mirjana, koja je za kraj poslala i poruku svim ljudima s invaliditetom.

– Još jednom želim dokazati i pokazati da je u životu sve moguće ukoliko to zaista želite. I na tom putu ne može vas ništa spriječiti, pa tako ni invaliditet. To je samo još jedna prepreka koju treba preskočiti!

Ova objava Mirjana ide u Pariz: ‘Spremna sam za veliki rezultat, ali Igre su svakako šlag na torti’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.