Prijava

Vaša prijava

FOTO Formula student u Mičevcu na samom vrhucu, a mladi inovatori pozivaju na oktanski spektakl

[]

Posljednjih dana svi pričaju o Formuli Student Alpe Adria. Natjecanju koje se drugu godinu odvija u Mičevcu, a na kojem više od 1500 studenata iz cijelog svijeta, imaju priliku se utrkivati s vlastitim prototipovima trkaćih bolida.

– Pozivam sve naše sugrađane, posebno mlade koje vole automobile, automobilsku industriju, tehniku ili inženjerstvo. Možda je ovo savršena prilika da dođu vidjeti od najboljih sveučilišta na svijetu što se sve može i afirmirati se u osobu koja će danas sutra od posla kojeg voli i živjeti – naglasio je gradonačelnik Krešimir Ačkar, koji je obišao timove na poligonu u Mičevcu te je istaknuo kako nas i iduće godine čeka novo izdanje ove oktanske manifestacije.

Sve do nedjelje, ljubitelji formule mogu uživati u ovom spektaklu i vidjeti jurilice koje već danas predstavljaju budućnost autoindustrije. No, odlična je ovo stvar za sve mlade koje zanima autoindustrija, tehnologije i stem.

– U manifestaciju se uključilo i Veleučilište Velika Gorica čiji studenti mogu doći, nešto naučiti, ali i dobiti dodatne ECTS bodove ukoliko ovdje volontiraju ili obavljaju svoju stručnu praksu. Također s Udrugom formula Alpe Adria radimo na razvijanju cjelogodišnje suradnje, ne samo na eventu u kolovozu već i kroz cijelu godinu kako bi naši srednjoškolci i studenti imali mogućnost određenih edukacija i druženja s ovim mladim inženjerima koji su orijentirani na znanost i tehnologiju –  istaknula je Maja Toth, direktorica goričke Turističke zajednice.

Ljubitelji Formule sve do nedjelje mogu uživati u ovom oktansku spektaklu na Bugatti Rimac poligonu u Mičevcu i vidjeti jurilice koje već danas predstavljaju budućnost autoindustrije.

– Svi bolidi su spremni te danas vas očekuju utrke ubrzanja i vožnja osmice. U subotu su na rasporedu kvalifikacije koje kreću u 9 sati za autocross, a nedjelja je rezervirana za utrku izdržljivosti koja je zapravo kruna ovog događanja i jedna od najinteresantnijih stvari. Utrka starta također u 9 sati – dodao je Tibor Kezelj predsjednik Udruge Formula student Alpe Adria.

Nakon zahtjevnog natjecanja, a zahvaljujući hrvatskom glazbenom brendu Lollipop bit će organiziran i party za pamćenje u Kurilovcu na kojeg su svi pozvani u nedjelju 25. kolovoza! Mladi inovatori iz brojnih zemalja svijeta nakon natjecanja s trkaćim bolidima koje su sami izradili, plesat će uz izvrstan glazbeni program i hitove iz 2000-tih i 2010- godina. Nesvakidašnja lokacija, ples do zore, sklapanje novih prijateljstava, jurilice i prepoznatljive Lollipop lizalice garancija su najboljeg ljetnog izlaska koji se zauvijek pamti.

Ako želite biti dio ove najpoželjnije ljetne party priče, za besplatne ulaznice na Formulu Student Alpe Adria kao i zatvaranje koje će biti podržano od strane poznatog zagrebačkog brenda Lollipop možete se registrirati putem linka.

Ova objava FOTO Formula student u Mičevcu na samom vrhucu, a mladi inovatori pozivaju na oktanski spektakl se prvi puta pojavila na cityportal.hr.