Prijava

Vaša prijava

Gorica pala u Maksimiru: Doza drame za kraj, ali čudo se nije dogodilo…

[]

Koga god trener  pošalje na teren, bit će nam jako teško. Dovoljno je reći da su njima na klupi igrači kao što su Ademi, Rog, ponekad i Pjaca…, riječi su kojima je Rajko Vidović najavio gostovanje njegove Gorice kod kuma Jakira i njegova Dinama.

Bio je svjestan da će Sergej Jakirović rotirati između dva ogleda s Qarabagom u jednoj ovakvoj utakmici, u kojojje Gorica bila potpuni autsajder, baš kao što je bio svjestan da nema te kombinacije Dinamove postave s kojom se neće biti izrazito zahtjevno nositi. Vidović je na teren poslao istu početnu postavu kao protiv Osijeka, dok je Jakirović od utorka zadržao samo Nevistića, Mmaeea i Pjacu u početnih 11. Priliku su od prve minuta dobili i Bernauer, Torrente, Špikić, Rog, Pavić, Kačavenda, Cordoba i, prema naprijed, Sandro Kulenović.

Sjajni Kulenović, raspucan na početku ove sezone kao nikad u životu, sredio je Qarabag s dva komada nakon ulaska s klupe u utorak, a za subotnju zabavu odabrao je Goricu. Prvi put mrežu Gorice zatresao je već u šestoj minuti, iz prvog pokušaja Dinama na utakmici uopće. Marko Rog lijepo je nabacio, lopta je između goričkih braniča odsjela baš na Kulenovićevu čelu i Dinamo je brzo poveo. Sve što je Jakir mogao poželjeti, potpuno kontra od onoga što je planirao Rajko…

Gorica je odigrala vrlo pristojnu utakmicu na Maksimiru, a u samoj završnici priuštila je utakmici i malo drame, koja za naše nogometaše nije završila happy endom. Komparirajući s prethodna dva domaća ogleda “modrih”, imajući na umu i to da je ovo u velikoj mjeri bio “Dinamo 2”, pozitivno je što možemo konstatirati da je Gorica pokazala više od Istre i Šibenika u njihovim dolascima na Maksimir.

Pokušavali su Goričani, imali svoje prilike, hrabro izlazili prema naprijed, gradili i ponešto izgradili, ali ponovno je nedostajalo koncentracije u završnici, kvalitetnije reakcije u dvije ili tri situacije… Mogao je u prvom poluvremenu zabiti Kolar, ozbiljno je prijetio i Ndockyt, bilo je tu još nekoliko zanimljivih situacija, ali s tih 1-0 otišlo se na predah.

Već na startu nastavka oba su trenera mijenjala po dvojicu igrača. Vidović je u svlačionici ostavio Vitu Čaića i Luku Kapulicu, a uveo Martina Šlogara i Sekoua Sagnu, dok je Jakirović Pjacu i Kačavendu zamijenio Hoxhom i Sučićem. Pokušavao je Dinamo do drugoga gola doći i tijekom cijelog prvog dijela, izuzev nekoliko kvalitetnih goričkih fragmenata od po par minuta, a još žešće nastavili su domaćini u nastavku. Tražili su i Goričani načine kako zaprijetiti i vratiti se u rezultatski egal, ali dvojbe su trajale nepunih 12 minuta.

Gorica je u 57. minuti imala korner, Dinamova obrana izabacila to ravno prema Hoxhi, koji je pronašao Kolumbijca Cordobu, a on je lijepo ostavio za natrčalog, pogađate, Sandra Kulenovića. Bio je to njegov već sedmi gol ove mlade sezone, koja je praktički tek počela, a Gorica je i definitivno omiljena mušterija, jer nikome u HNL-u nije zabio više golova nego Gorici…

Mogao je Dinamo nakon tih 2-0 otići i na veću razliku, imali su domaći nogometaši nekoliko lijepih prilika, no nešto je završavalo u bloku, nešto na rukavicama Bože Radoševića, a briljantno je pokušaj Cordobe sa crte glavom izbio Krešo Krizmanić. Hrabro se Gorica branila, nije se raspadala, a nagrada je stigla u prvoj minuti nadoknade.

Martin Šlogar je primio loptu na desnoj strani, vidio utrčavanje Jurice Pršira iz drugoga plana, krasno mu podvalio iza leđa Bernauera, a Jura je još ljepše loptu proslijedio u mrežu. Gledao se VAR neko vrijeme, vukle su se linije za zaleđe, no zaleđa nije bilo… I Gorica je dobila još dvije-tri minute nade da se čudo može dogoditi.

Ove subotu u Maksimiru nije se dogodilo, Dinamo je uzeo nova tri boda, došao do četvrte pobjede iz četiri kola i zadržao stopostotan učinak u prvenstvu. Gorica je ostala na dva boda, osvojena kroz domaće remije s Osijekom i Varaždinom, a s tim kapitalom u sljedećem kolu dočekuje apsolutni hit prvenstva – nogometaše Šibenika!

Mario Brkljača se vraća u grad, prvi put gostuje na stadionu na kojem je radio posljednjih godinu i pol, no to je manje važno od činjenica da dolazi Šibenik s tri pobjede iz četiri utakmice, s gomilom samopouzdanja… A tu bi nešto trebalo uzeti, jer nakon toga slijede Rijeka doma i Hajduk vani.

Fotografija: Sanjin Strukić/PIXSELL

Ova objava Gorica pala u Maksimiru: Doza drame za kraj, ali čudo se nije dogodilo… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.